< Imprimare >      ZIUA - SOCIAL - sambata, 7 iunie 2008

Stiri pe scurt

Nastere in tren

O tanara a intrat in travaliu pe cand se afla in trenul personal Oradea-Satu-Mare si a nascut o fetita sanatoasa, ea fiind asistata de un medic de familie care se afla in aceeasi garnitura de tren. Tanara de 19 ani a intrat in travaliu in apropiere de localitatea Tamaseu, situata la 17 kilometri de Oradea, iar pana la Rosiori, patru kilometri mai incolo, femeia a nascut o fetita perfect sanatoasa, pe care a si botezat-o Izaura Monika. (C.P.)

Trichineloza in Satu Mare

Numarul persoanelor suspecte de trichineloza, din judetul Satu Mare, ajunsese ieri la 150, Pana la pranz, 74 dintre ele au fost internate in spital. Potrivit unui comunicat al Spitalului Judetean Satu Mare, in intervalul 2-6 iunie la Sectia de boli infecto-contagioase a Spitalului Judetean Satu Mare au fost internate 74 de persoane cu diagnosticul "trichineloza" sau "suspiciune trichineloza" si alte 69 au prezentat forme usoare ale acestei afectiuni, fiind internate la domiciliu cu obligativitatea prezentarii zilnice la spital. (C.P.)

Inundatii in Alba

Aproximativ o suta de gospodarii au fost inundate, un drum national si un drum comunal au fost avariate, doua linii de alimentare cu energie electrica au fost rupte, iar sute de pasari din gospodariile localnicilor au fost ucise de ape in judetul Alba, in urma ploilor din ultimele 24 de ore. Prefectul de Alba, Dan Coriolan Simedru, a declarat, pentru Mediafax, ca pe teritoriul judetului au fost afectate sapte localitati, din care doua municipii si cinci comune. (L.M.)

Eleva premiata

Eleva Madalina Ciobanu, sefa de promotie la Scoala Gen. "Acad. Marin Voiculescu" din Giurgiu, a primit Premiul in valoare de 3-500 lei al Fundatiei ce poarta numele renumitului medic. Premiul a fost inmanat de fiul savantului, profesorul Mihai Voiculescu, Presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului. (D.E.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=238457&data=2008-06-07