< Imprimare >      ZIUA - ECONOMIC - sambata, 7 iunie 2008

Stiri pe scurt

Indici noi la BVB

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) intentioneaza sa introduca inca doi indici bursieri, unul care sa sublinieze evolutia celor mai lichide 25 de companii listate, inclusiv SIF-urile, iar celalalt pentru companiile din sectorul energetic si utilitatile aferente, informeaza Mediafax. Astfel, primul indice pe care Bursa intentioneaza sa il introduca, BET-XT (BET Extented Index), ponderea maxima a unei companii in cadrul indicelui BET-XT fiind de 15%. Cel de-al doilea indice BET-NG (BET Energy & Related Utility Index) un simbol avand o pondere maxima de 30%. (F.B.)

Precizari CSA

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a informat, deja, Comisia Europeana (CE) cu privire la transpunerea Directivei europene 2005/68/CE in legislatia romaneasca. "Directiva europeana privind reasigurarile a fost transpusa in legislatia romaneasca prin legislatia secundara (norme) emisa de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor in aplicarea Legii nr. 32/2000 privind asigurarile si supravegherea asigurarilor", se arata intr-un document al CSA. Reamintim ca, CE a declansat procedura de emitere a scrisorii de aviz motivat. (F.B.)

Schimbari la Piraeus Bank

Conducerea executiva a Piraeus Bank Romania va fi preluata de Catalin Parvu, dupa ce fostul director general, Stavros Lekkakos, a fost numit deputy managing director in cadrul grupului elen, a anuntat, ieri, institutia de credit. Decizia a fost adoptata de Adunarea Generala a Actionarilor si de Consiliul de Administratie al Piraeus Bank Romania, se arata intr-un comunicat al bancii. (F.B.)

Zapp chinez

Compania Telemobil a incheiat cu China Development Bank, in luna mai, un acord de finantare de 220 milioane de euro, suma destinata finantarii programului operatorului de telefonie mobila de dezvoltare a infrastructurii. La inceputul lunii ianuarie 2008, Telemobil a anuntat ca a selectat producatorul chinez ZTE ca partener si furnizor oficial pentru extinderea si dezvoltarea retelelor sale, respectiv CDMA 450 MHz si 3G, in banda de frecventa de 2,1 GHz. Lansarea comerciala a serviciilor de telecomunicatii de generatia a treia (3G) in reteaua Zapp va avea loc cel mai tarziu in toamna acestui an. (F.B.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=238453&data=2008-06-07