< Imprimare >      ZIUA - ALEGERI - sambata, 7 iunie 2008

Stiri pe scurt

PDL si PSD la egalitate

PDL a obtinut 28,38% (425 de mandate) din voturi la alegerile pentru CJ, PSD - 28,22% (425 de mandate), iar PNL - 18,65% (279 de mandate). Candidatul independent la Primaria Capitalei, Sorin Oprescu, a obtinut la scrutinul din 1 iunie 164.165 (30,12%) de voturi, iar Vasile Blaga (PD-L) a obtinut 161.165 (29,56%) de voturi, conform rezultatelor finale anuntate, ieri, de BEC. Urmatorul este Cristian Diaconescu (PSD), cu 67.251 (12,33%) de voturi. (R.G.)

Lepadarea de Videanu

Vasile Blaga, candidatul PD-L la primaria Capitalei, a emite remarci acide la adresa primarului in exercitiu, Adriean Videanu. "Cine face treaba face, cine nu face treaba nu face. Aici ma deosebesc putin de domnul Videanu", a declarat Blaga, joi, la emisiunea "Stirea zilei". Desi si-a asumat o parte din proiectele initiate de Videanu, Blaga a spus ca va realiza mai multe lucruri, mai repede si mai planificat decat actualul primar. (A.I.)

PNL striga "tradare!"

Liderul PNL Mures, Eugen Nicolaescu, a acuzat ieri PSD, PDL si PRM de "tradare" a electoratului romanesc din judet, sustinand ca sunt principalii responsabili pentru faptul ca presedintele Consiliului Judetean nu este roman. Nicolaescu a spus ca s-a dovedit ca propunerea pe care le-a facut-o acestora, de a-l sustine pe fostul prefect Ciprian Minodor Dobre, s-a intemeiat pe sondaje confirmate de realitate. (R.G.)

Plangere la Timis

PSD Timis a depus ieri o plangere penala la Parchet in care contesta alegerile de duminica din localitatea Secas, pe motiv ca a fost "denaturat rezultatul alegerilor", mai multe persoane votand cu viza de flotant, desi nu aveau acest drept. "Au votat foarte multe persoane care aveau viza de flotant. Au fost 130 pe listele suplimentare, in conditiile in care in localitate aveau drept de vot vreo 200 de persoane", a explicat purtatorul de cuvant al PSD, Viorel Bota. (R.I.P.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=238449&data=2008-06-07