< Imprimare >      ZIUA - EXTERNE - sambata, 7 iunie 2008

Stiri pe scurt

Hillary, la Obama

Fostii rivali la investitura democrata pentru alegerile prezidentiale din SUA, Barack Obama si Hillary Clinton, au avut joi seara o intalnire discreta, la Washington, la initiativa senatoarei de New York. Intrevederea a avut loc inainte ca fosta prima doamna a SUA sa isi anunte, azi, retragerea din cursa pentru investitura si sprijinul pentru Obama. Hillary a precizat joi "ca va face tot posibilul pentru alegerea unui democrat la Casa Alba", insa nu doreste postul de vicepresedinte, alegerea apartinand doar senatorului Obama. (L.P.)

Securist in MAE bulgar

Un fost colaborator al serviciilor secrete bulgare din perioada comunista, Radion Popov, a fost numit joi in functia de adjunct al ministrului de Externe, potrivit novinite.com.

Popov l-a inlocuit pe Feim Ceausev, care a demisionat in martie, in urma unui scandal legat de dubla sa indentitate. Scandalul in care a fost implicat Ceausev a izbucnit dupa ce s-a dovedit ca numele din buletinul sau de identitate este Petar, desi el era cunoscut sub numele de Feim. (L.P.)

Timosenko, in minus

Coalitia proocidentala a premierului ucrainean Iulia Timosenko a pierdut ieri majoritatea absoluta in Parlament, dupa retragerea a doi dintre deputatii pe care ii avea. Unul dintre deputatii care au parasit coalitia face parte din Blocul Timosenko, formatiune condusa de premier, iar celalalt din partidul prezidential "Ucraina noastra". Coalitia guvernamentala, formata din cele doua formatiuni, avea pana acum 227 de deputati, dintr-un total de 450. (L.P.)

Miculescu, la ONU

Noul ambasador al Romaniei la ONU, Simona-Mirela Miculescu, a fost primit, joi, de secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite, Ban Ki-moon, pentru a-si prezenta scrisorile de acreditare, informeaza un comunicat al MAE, citat de Rompres. Devenind prima femeie din Romania cu rang diplomatic de ambasador, Simona Miculescu a indeplinit posturile de consilier de presa al Ambasadei Romaniei in SUA, pe cel de coordonator al Departamentului de Informatii Publice, Misiunea OSCE din Kosovo, dar si pe cel de consilier al Guvernului irakian. (A.M.L.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=238445&data=2008-06-07