< Imprimare >      ZIUA - SOCIAL - joi, 13 martie 2008

Stiri pe scurt

Realitatea ocupa nisele

Trustul Realitatea Media vrea sa lanseze sapte televiziuni de nisa, axate pe filme, sport si promovare. Potrivit Consiliului National al Audiovizualului (CNA), S.C. Realitatea Media SA Bucuresti a depus la CNA solicitari de licente audiovizuale prin satelit pentru: Realitatea Film Univers, Realitatea Adult Time, Realitatea Action Film, Realitatea Comedy Film (televiziuni de filme), Realitatea Sport Derby si Realitatea Sport Fan (posturile cu profil sportiv) si Promo TV.

(C. SCARLAT)

Evacuare la Rosia Montana

Doua familii au fost evacuate, in noaptea de marti spre miercuri, in comuna Rosia Montana, din judetul Alba, din cauza unei alunecari de teren care pune in pericol locuintele. Primarul comunei, Virgil Narita, a declarat, pentru Mediafax, ca alunecarea de teren a inceput sa se produca in zona Gura Rosiei, intre doua drumuri, pe fondul precipitatiilor puternice din ultimele zile. (C.P.)

UTI pazeste Baneasa

UTI Systems a castigat, la sfarsitul lunii ianuarie, contractul de 7,3 milioane de euro pentru asigurarea sistemelor si serviciilor de securitate pe Aeroportul Baneasa, dupa ce conducerea aerogarii a anulat, in luna decembrie a anului trecut, acordul cu firma care se ocupa de paza. La inceputul lunii decembrie a anului trecut, in saptamanalul "Academia Catavencu" a aparut un material referitor la faptul ca doi ziaristi ai publicatiei au intrat in incinta Aeroportului "Aurel Vlaicu" necontrolati si au reusit chiar sa planteze o "bomba" de jucarie pe un avion. (C.P.)

Forfecutele negre

Saloanele de infrumusetare din Capitala au inca mari probleme, la sase luni de la implementarea legislatiei europene in domeniu, in privinta sterilizarii riguroase a instrumentarului si evacuarea deseurilor periculoase, potrivit unui raport al Inspectiei Sanitare de Stat a municipiului Bucuresti. "Intrucat acest sector de prestari servicii s-a dezvoltat foarte mult in ultimii ani, exista riscul cresterii morbiditatii unor maladii, precum boli ale pielii, hepatite de tip B si C sau SIDA", a declarat Adrian Neacsu, directorul Autoritatii de Sanatate Publica a municipiului

Bucuresti. (C.P.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=234521&data=2008-03-13