< Imprimare >      ZIUA - ANCHETE - joi, 13 martie 2008

Stiri pe scurt

Militari raniti in Afganistan

Trei militari romani din Batalionul 300 de Infanterie "Sfantul Andrei" au fost raniti, ieri dimineata, la sud de Qalat, in Afganistan. Doi dintre ei au suferit contuzii si echimoze in zona fetei, al treilea fiind diagnosticat cu fractura de membru superior drept. Incidentul s-a petrecut pe autostrada care face legatura intre Kandahar si Qalat, in timpul unei misiuni de patrulare. Militarii se aflau in primul TAB din coloana, iar incidentul s-a produs in momentul in care transportorul a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Doi din acestia au fost externati din spital. (D.S.S.)

Cercetat de DNA

Deputatul liberal Ioan Hoban este acuzat de catre DNA de luare de mita. "La 14 februarie 2008, procurorii au dispus inceperea urmaririi penale fata de Ioan Hoban, pentru de luare de mita; Mihail Bogdan Soare, pentru dare de mita; Titus Mircea Streuti, pentru fals intelectual si complicitate la luare de mita", a comunicat DNA, citata de Mediafax. "In cursul anului 2003, Hoban Ioan, in calitate de consilier local - membru al Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local Baia Mare, a primit de la Soare Mihail Bogdan foloase necuvenite in valoare de 490.000 euro. Acest lucru a fost posibil prin vanzarea unui teren la un pret supraevaluat de catre Hoban catre Soare", arata DNA. (B.C.G.)

Grade recunoscute

Instanta suprema a admis ieri cererile procurorilor anticoruptie de recunoastere a gradului profesional. CSM respinsese anterior cererile a 69 de procurori DNA si DIICOT prin care acestia solicitau recunoasterea gradului profesional corespunzator Parchetului General. Potrivit Mediafax, plenul a retinut ca prin admiterea cererii s-ar ajunge la o situatie discriminatorie, dezavantajoasa in raport de toti ceilalti procurori din cadrul Ministerului Public. (B.C.G.)

Candidati la sefia INM

Profesoara Smaranda Angheni de la Facultatea ASE din Bucuresti, judecatorul Constantin Branzan de la Inalta Curte si judecatoarea Andreea Stoica de la CAB candideaza pentru sefia Institutului National al Magistraturii. Potrivit Mediafax, pentru functia de director adjunct si-a depus candidatura judecatoarea Nicoleta Cristus, presedinta Judecatoriei sectorului 1 a Capitalei. (B.C.G.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=234491&data=2008-03-13