< Imprimare >      ZIUA - SPORT - marti, 12 februarie 2008

Gigi Becali: "Muresan si Paszkany? Niste papagali!"

Latifundiarul din Pipera s-a aruncat din nou la beregata oficialilor clujeni, numindu-i pe cei doi oameni din conducerea CFR-ului, Arpad Paszkany si Iuliu Muresan, "papagali, comunisti, tarani, fraieri", intr-o tirada deja obisnuita atunci cand vine vorba despre patronul Stelei.

In cadrul unei conferinte de presa desfasurata ieri, in care Steaua a oficializat contractul de parteneriat cu o companie de transport aerian, Gigi Becali i-a atacat dn nou pe oficialii de la CFR Cluj. "Paszkany si Muresan sunt niste papagali, cu care n-am ce sa vorbesc. Doi comunisti, doi tarani, unul taran si unul comunist. Si eu sunt taran, recunosc ca sunt oier, dar m-am mai emancipat si eu. Ce ma intrebati de toti fraierii? Sunt doi fraieri despre care n-am ce sa vorbesc. Sunt prea prosti pentru mine Muresan si Paszkany, ce sa vorbesc cu ei? Niste fraieri! Niste papagali care nici nu stiu sa se imbrace. Si cand eram oier ma imbracam superelegant. Prima data trebuie sa isi cumpere haine, dupa aia sa faca fotbal, ce naiba", a spus Gigi Becali. In replica, Muresan a declarat, ulterior, ca nu vrea sa-i raspunda cu aceeasi moneda finantatorului stelist. "Banii nu-ti dau dreptul sa vorbesti urat, sa jignesti, sa poluezi limba romana. Eu nu-mi permit sa vorbesc asa, nu are nimeni dreptul sa jigneasca. Banii multi nu-ti dau cultura sau politete. In conceptia mea, taran inseamna un om harnic, cu bun simt, pentru el se pare ca are alta semnificatie. Recunosc ca poate sunt fraier, ca nu stiu sa joc barbut sau alte jocuri de noroc, am alte preocupari. Nu vreau sa-i raspund cu aceeasi moneda", a spus Muresan.

Strainii sunt de baza

Tot ieri, Gigi Becali s-a aratat ingrijorat de faptul ca nu mai sunt jucatori romani de valoare. "Am adus jucatori straini pentru ca nu aveam solutie in momentul de fata, dar in trei-patru ani veti vedea ca Steaua va fi o echipa formata in majoritate din jucatori romani. Intr-un fel, Mircea Sandu are dreptate, noi trebuie sa crestem jucatori romani pentru echipa nationala, dar nu vedeti ca nu mai sunt tineri de valoare? Daca si Steaua, simbolul Romaniei, joaca numai cu straini, atunci ce facem? Dar, pe viitor, la Steaua vor fi maxumum trei straini!", a spus conducatorul Stelei. Referitor la jocurile pe care Steaua le-a disputat in cantonamentul din Cipru, de la Larnaca, boss-ul din Ghencea nu a fost incantat de jocul echipei. "Nu e asa cum s-a spus, Steaua fantastica, Super Steaua... Nu e inca ceea ce vreau eu. O sa vedeti cum o s-o fac, poate sa dureze trei-patru-cinci ani. Pana acum am castigat pe entuziasm, daruire, ambitie, dar trebuie sa aducem si valoare, am vazut ca daca nu avem valoare, in Liga Campionilor se intampla ce se intampla!", a tras concluzia Gigi Becali.

Cristian MUNTEANU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=233026&data=2008-02-12