< Imprimare >      ZIUA - SOCIAL - vineri, 8 februarie 2008

Grija premierului, profitul mezelarilor

Presedintele Asociatiei Romane a Carnii (ARC), Sorin Minea, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca "grija" premierului privind intentia firmelor din industria alimentara "de a-si baga in buzunar" un profit rezultat din reducerea TVA arata fie ca Tariceanu nu a facut afaceri, fie ca face afaceri "care ingrijoreaza".

"Grija primului-ministru ca noi vom baga profiturile in buzunar este fie grija unui om care nu a facut afaceri, fie face afaceri care ne ingrijoreaza. Daca in mediul dansului de afaceri profitul se baga integral in buzunar si nu te gandesti la dezvoltare, inseamna ca traim intr-o tara destul de stranie. Pentru noi conteaza mai mult cantitatea de produse decat profitul", a afirmat Minea.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, recent, dupa ce Senatul a adoptat o propunere de reducere a TVA pentru alimentele de baza la 5%, ca scaderea taxei va avea consecinte economice "zero", deoarece comerciantii nu pot fi convinsi sa reduca preturile la alimente, pentru o perioada mai lunga de cateva luni.

Reprezentantii ARC prezenti la conferinta au sustinut ca legislatia privind calitatea produselor din carne trebuie intarita pentru ca pe piata sa nu apara mezeluri de calitate indoielnica. "Nerespectarea retetei inseamna falsificarea produsului; in aceste conditii se poate ajunge la chestii penale", considera Minea. In fapt, procesatorii vor controale mai multe si "fara spaga", care sa duca chiar la ridicarea licentei producatorului care falsifica mezelurile. (L.M.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=232883&data=2008-02-08