< Imprimare >      ZIUA - ECONOMIC - vineri, 8 februarie 2008

BERD interesata de privatizarea CEC

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) nu exclude posibilitatea unor investitii in Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), a declarat, ieri, la Bucuresti, intr-o conferinta de presa, presedintele institutiei financiare internationale, Jean Lemierre.

"Nu depinde de mine, ci de Guvern, care trebuie sa ia o decizie. CEC este un activ valoros, are o retea mare in toata tara. Luam in considerare potentialul CEC", a afirmat Lemierre.

El a precizat ca a discutat cu reprezentantii Guvernului pe tema privatizarii CEC, a strategiei si a planului de afaceri la Casa de Economii si Consemnatiuni.

Intrebat daca BERD va investi in CEC, Lemierre a raspuns ca aceasta ramane "o intrebare deschisa".

"Trebuie sa vorbim mai mult cu reprezentantii Guvernului si ai bancii", a mai spus presedintele BERD.

Lemierre efectueaza in aceste zile o vizita in Romania si s-a intalnit, miercuri, cu premierul Calin Popescu Tariceanu si cu presedintele Traian Basescu.

Statul roman, prin Ministerul Economiei si Finantelor (MEF), este unicul actionar al CEC.

In 2007, MEF a elaborat un document potrivit caruia CEC va ramane in proprietatea statului cel putin inca patru ani, o decizie privind reluarea procesului de privatizare si metoda de vanzare a actiunilor urmand sa fie luata dupa 2011, cu doi ani peste termenul avansat de Guvern si conducerea bancii. (F.B.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=232855&data=2008-02-08