< Imprimare >      ZIUA - SPORT - joi, 20 decembrie 2007

Victorie importanta in ULEB Cup

Campioana baschetului masculin romanesc, CSU Ploiesti, este la un pas de a realiza o noua performanta europeana, dupa ce echipa pregatita de Vlade Arnautovic a trecut, marti seara, de gruparea belgiana Spirou Charleroi, cu 80-71, si si-a marit astfel sansele de calificare in faza secunda a ULEB Cup.

Baschetbalistii de la CSU Ploiesti au inregistrat cea de-a treia victorie din Grupa C a ULEB Cup, invingand puternica echipa belgiana Spirou Charleroi, cu scorul de 80-71, la capatul unei dispute dramatice, in care au stralucit din nou americanii Hargrove (18 p), Eliott (17 p) si Griffith (15 p).

Dornici sa obtina calificarea in premiera in faza secunda a ULEB Cup, ploiestenii au fortat in ultimele secunde victoria la o diferenta mai mare de sase puncte, deoarece in caz de egalitate la finalul meciurilor din Grupa C, in lupta pentru calificare va conta cosaverajul direct. Bucuros de victorie, antrenorul Vladimir Arnautovici a spus ca echipa sa a facut un pas important spre faza urmatoare, dar a atentionat ca succesul nu asigura automat si calificarea, deoarece mai sunt trei etape grele. "Am cautat sa nu le spun baietilor ca ne trebuie o victorie peste sase puncte. Le-am spus asta doar in ultimele 50 de secunde si spre satisfactia mea ne-a iesit. Am facut un pas inainte, insa mai avem mult de munca. Suntem intr-o grupa echilibrata si vom avea meciuri foarte tari in continuare", a spus Arnautovici. In urma acestui rezultat, coroborat cu victoriile obtinute de Hemofarm, 97-93 cu Girona, si Galatasaray, 107-61 cu Hanzevast, clasamentul Grupei C s-a echilibrat la varf, Girona, Galatasaray si Hemofarm impartindu-si podiumul, cu 12 puncte, urmate de CSU Ploiesti, cu 10 puncte, Charleroi, cu 9 puncte, si Hanzevast, cu 8 puncte.

Reamintim ca in faza urmatoare vor accede primele patru echipe, CSU Ploiesti avand de jucat inca trei meciuri, cu Hemofarm si Girona, acasa, si cu Galatasaray, in deplasare.

Tiberiu RIST

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=230981&data=2007-12-20