< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - sambata, 8 decembrie 2007

Stiri pe scurt

Razboi total Blanculescu-Vanghelie

Fostul ministru al Controlului, Ionel Blanculescu, acuza conducerea PSD Bucuresti ca a incalcat legea cand l-a exclus din partid, lipsindu-l de postul de senator ce i s-ar fi cuvenit dupa retragerea lui Dan Voiculescu din Parlament. El desfiinteaza motivele care au dus la eliminarea sa din PSD si spune ca se pregateste sa actioneze in instanta persoanele care au stat in spatele acestei masuri. "Cuplul de comici vestiti ai politicii dambovitene, Geoana - Vanghelie, se umple de penibil, realizand o excludere ilegala, penala in perioada de suspendare ilegala si de asemenea penala, instituita de acestia in mod abuziv", se dezlantuie Blanculescu la adresa celor care l-au exclus din partid. El spune, intr-un comunicat de presa difuzat ieri, ca se pregateste sa dea in judecata "infractorii de drept constitutional" si "comun" ce se ascund in spatele acestei decizii si nu PSD. Marian Vanghelie devine pentru Blanculescu doar "expresia agramata a unei grave malformatii politice congenitale, mutant politic, pasager prin politica romaneasca de periferie". (C. ANDREI)

PRM vrea demiterea lui Basescu

Senatorul PRM Gheorghe Funar a anuntat ca saptamana viitoare vor fi initiate demersuri pentru demiterea din functie a presedintelui Traian Basescu, pe care-l acuza de inalta tradare, iar in acest sens PRM va convoca o sedinta reunita a Camerelor Parlamentului. Funar a sustinut ca motivele demersului peremist sunt legate de "actiunile UDMR si Ungariei, care vizeaza dezmembrarea teritoriala a Romaniei" si de faptul ca seful statului nu a intervenit pentru a le opri, "asistand pasiv la initierea lor". "De asemenea, a tratat cu indiferenta sesizarile referitoare la faptul ca membrii UDMR au incalcat in nenumarate randuri ordinea constitutionala si legea sigurantei nationale", a perorat Funar, potrivit Mediafax. El l-a acuzat pe Basescu ca s-a intalnit cu episcopul Tokes Laszlo "de doua ori, in mod secret". "Potrivit Constitutiei, presedintele trebuie demis pentru inalta tradare", a conchis peremistul. (R.I.P.)

Voronin ataca Bucurestii de la Bruxelles

Aflat, zilele acestea, in vizita oficiala la Bruxelles, liderul de la Chisinau, Vladimir Voronin, a profitat de ocazie pentru mai trimite o sageata otravita in directia Bucurestilor. Romania nu a recunoscut corespunzator statalitatea Republicii Moldova si incearca sa o submineze prin atragerea studentilor, preotilor si prin acordarea de pasapoarte romanesti cetatenilor moldoveni, a declarat, joi, la Bruxelles, presedintele moldovean. "In urmatoarele zile, le voi trimite un mesaj sefilor de stat si de guvern din UE in care voi explica situatia dintre un stat membru si un vecin al Uniunii", a declarat Voronin, potrivit Reuters. "Speram ca problemele vor disparea odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Dimpotriva, simtim o agresiune permanenta din partea Romaniei", a adaugat el, afirmand ca preocuparea sa a fost impartasita de catre oficialii comunitari. (D.E.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=230451&data=2007-12-08