< Imprimare >      ZIUA - SOCIAL - luni, 26 noiembrie 2007

Cupoane agricole false

Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA) a depistat bonuri valorice (metoda de finantare a fermierilor pentru culturile de toamna) falsificate, in mai multe judete, prejudiciul estimat fiind de 150.000 lei. "In unele centre judetene ale APIA au fost identificate bonuri valorice care nu prezentau elementele de securitate, fiind suspectate a fi falsificate.

Conducerea APIA a dispus declansarea unor controale pentru verificarea sesizarilor primite. In urma acestora, au fost ridicate bonurile posibil falsificate si s-a emis o nota interna prin care se transmite functionarilor APIA obligatia de a verifica cu atentie sporita aceste documente si de a raporta orice alta situatie similara", se arata intr-un comunicat al APIA.

In urma sesizarilor, au fost efectuate verificari in judetele Mehedinti, Dolj, Galati, Vrancea si Ialomita, iar prejudiciul estimat este de peste 150.000 lei. "Rezultatele verificarilor au fost inaintate, in vederea continuarii cercetarilor, Inspectoratului General al Politiei Romane. Conform unor semnale de ultim moment, verificarile urmeaza a fi extinse si la nivelul altor judete", se mai spune in comunicat. Finantarea pe care agricultorii o primesc pentru infiintarea culturilor de toamna consta in bonuri valorice care pot fi folosite pentru cumpararea combustibilului (motorina sau biodiesel) necesar lucrarilor agricole, dar si a altor produse precum semintele, pesticidele sau ingrasamintele. (L.M.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=229886&data=2007-11-26