< Imprimare >      ZIUA - CULTURA - luni, 26 noiembrie 2007

Craciun vienez

Organizatorii concertului pe care Johann Strauss Ensemble (foto) il va sustine pe 21 decembrie la Teatrul National (ora 20.30) din Bucuresti au programat, in urma numeroaselor solicitari din partea publicului, un al doilea spectacol, in aceeasi zi, acelasi loc, dar de la ora 17.30.

Biletele pentru acest al doilea concert au urmatoarele preturi: 140 lei, sectorul VIP, 90 lei categoria 1, 60 lei categoria 2, 40 lei categoria 3 si 14 lei strapontinele, ele putand fi achizitionate de la casa de bilete a TNB, magazinul Muzica, Music Shop, casa de bilete a Salii Palatului, magazinele Flanco World Orhideea, Flanco Unirea si Flanco Dorobanti si in reteaua Bilet.ro.

Muzicienii de la Johann Strauss Ensemble vor completa un ciclu de concerte, ce i-au purtat de la izvoare si pana la gurile de varsare ale Dunarii, implinind astfel o calatorie reala pe valurile "Dunarii Albaste". Prim-solistul si dirijorul acestui concert este concertmaster-ul orchestrei celebrului palat Schonbrunn din Viena, Russell McGregor. El a avut ocazia sa-i acompanieze si "dirijeze" pe Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Placido Domingo si multi altii. Sunetul tipic si unic austriac, plus o picatura de umor, stau la baza succesului international al acestei orchestre, aplaudata pe toate meridianele.

Repertoriul Johann Strauss Ensemble contine lucrari ale familiei de compozitori Strauss si ale altor mari compozitori, Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert, Lanner sau Dvorak. (L.D.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=229878&data=2007-11-26