< Imprimare >      ZIUA - IT&C - sambata, 10 noiembrie 2007

Carrier BG va implementa reteaua wireless WiMAX in Bulgaria

Compania de telecomunicatii bulgare Carrier BG a anuntat ca va incepe dezvoltarea retelei wireless WiMAX in Bulgaria si se asteapta ca intr-un an sa acopere zece orase si principalele statiuni, informeaza Dnevnik.

Carrier BG a investit 71,5 milioane euro intr-un program desfasurat pe trei ani, ceea ce va permite sa prinda din urma companiile de telecomunicatii wireless rivale, care si-au inceput activitatea inca de anul trecut.

Compania a mai precizat ca a asigurat suma de 24 milioane euro pentru investitia din primii doi ani ai programului. Carrier BG a legalizat site-urile statiei de baza si a atras Motorola pentru a furniza echipamentele de retea. Directorul companiei Ivailo Filipov a spus ca startul comercial al serviciului este programat pentru primavara lui 2008.

Operatorul bulgar intentioneaza sa lanseze pe piata un operator de servicii de telecomunicatii integrate de internet wireless, voce, multimedia. Pachetul de baza pentru internet, voce si multimedia va ajunge la un pret lunar intre 25 si 75 euro.

Bulgaria are in prezent trei retele de telefonie moblia si cinci companii de telecomunicatii WIMAX.

WiMAX este o tehnologie wireless (fara fir), care isi propune sa integreze serviciile de date si voce. Tehnologia permite o conexiune prin unde radio, mult mai stabila, care nu necesita investitii mari pentru acoperire.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=229229&data=2007-11-10