< Imprimare >      ZIUA - MAGAZIN - sambata, 25 august 2007

Carti cu diamante pentru miliardarii rusi

Oligarhii rusi au posibilitatea sa intre, daca doresc, in posesia unei carti incrustate cu diamante si estimate la 3 milioane de lire sterline (aproximativ 6 milioane de dolari).

Omul de afaceri britanic Roger Shashoua povesteste in volumul sau "Dancing With The Bear", pe coperta caruia sunt incrustate nu mai putin de 600 diamante, cum a reusit sa produca peste 100 milioane de lire sterline in Rusia post-sovietica. Oligarhii pot intra in posesia pretioasei carti, despre care s-a spus la un moment dat ca ar fi cea mai scumpa din lume, numai pe baza de comanda.

"Sunt atatia oameni cu bani in Rusia incat era aproape obligatoriu ca o astfel de carte sa fie realizata special pentru piata ruseasca. Nu pot decat sa sper ca cei care o vor cumpara vor face asta in primul rand pentru a o citi, nu pentru a incuia intr-un seif", precizeaza Roger Shashoua, a caruia avere se ridica in prezent la 500 de milioane lire sterline.

Coperta editiei speciale, care era alba pentru cititorii de rand, va fi neagra pentru ca diamantele sa se vada mai bine. Numarul miliardarilor rusi, in fruntea carora se afla patronul echipei de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, se ridica in prezent la 53, conform revistei Forbes.

Camelia CIOBANU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=225721&data=2007-08-25