< Imprimare >      ZIUA - IT&C - sambata, 10 februarie 2007

Viacom cere retragerea produselor sale de pe YouTube

Gigantul media Viacom i-a cerut companiei de internet Google ca platforma video online YouTube (cumparata de Google cu 1,65 miliarde de dolari), sa retraga peste 100.000 de clipuri video, anunta Reuters.

Platforma YouTube va retrage clipuri video preluate de pe MTV Networks si BET, ambele detinute de Viacom, pentru ca cele doua mari companii americane nu au reusit sa ajunga la o intelegere privind distributia.

Un purtator de cuvant al YouTube a declarat ca cererea va fi indeplinita dar ca "este pacat ca Viacom nu va mai putea beneficia de pe urma audientei YouTube, care a promovat pana acum multe programe Viacom".

Compania media a declarat ca programele sale piratate pe YouTube au generat aproximativ 1,2 miliarde de vizionari unice, potrivit unui studiu realizat de un consultant independent.

"Serviciile de filtrare promise repetat de YouTube si Google nu au fost inca lansate, iar acestia continua sa gazduiasca pe flux cantitati imense de clipuri video neautorizate", a mai anuntat Viacom.

"Este o tactica de negociare", a declarat analistul Ben Schachter. "Cred ca se va ajunge la o intelegere", a mai spus Schachter, citat de Reuters.

Gigantul Viacom, cunoscut acum si sub numele de CBS Corporation, detine printre altele, Paramount Television, Simon & Schuster, CBS Radio si Showtime.

Cel mai folosit motor de cautare pe interet, Google, a achizitionat in luna octombrie 2006 platforma online de continut video YouTube, pentru suma de 1,65 miliarde de dolari.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=215721&data=2007-02-10