< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - miercuri, 23 iulie 2008

Un activist a incercat sa se lipeasca de premierul Gordon Brown cu superglue

Un activist, membru al grupului de presiune pentru incalzirea globala Plane Stupid, a incercat sa-si lipeasca mana acoperita cu superglue de premierul britanic Gordon Brown, la o receptie de pe Downing Street, relateaza "Daily Mail". Dan Glass a reusit sa intre la receptie cu lipiciul ascuns in lenjeria intima. Dupa incident, i s-a permis sa mai ramana inca 40 de minute, insa, la plecare, activistul a incercat sa se lipeasca si de portile cladirii, dar mana s-a a fost dezlipita de un politist. "Nu-mi mai ramasese prea mult lipici in acel moment", a explicat Dan Glass.

Dan Glass, in varsta de 24 de ani, a facut cunostinta cu premierul, avand una dintre maini acoperita cu superglue. Protestatarul le-a explicat invitatilor ca acesta este o manifestare non-violenta. "Nu va faceti griji-acesta nu este un protest violent. Nu putem sa scapam de schimbarea climatica, la fel cum nu puteti sa scapati de mana mea". Activistul s-a folosit de prilej si pentru a-l indemna pe Brown sa-si schimbe parerea cu privire la extinderea aeroportului Heathrow.

Potrivit lui Glass, Gordon Brown a fost foarte amuzat de modul in care activistul a ales sa protesteze si ca "nu parea sa ma ia in serios".

A.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=9758&data=2008-07-23