< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EDITIA DE ORA 16 - vineri, 24 august 2007

Directorul comercial al REMIN Baia Mare, retinut de DNA pentru luare de mita

ULTIMA ORA

Tribunalul Cluj a respins propunerea Directiei Nationala Anticoruptie de arestare preventiva a directorului REMIN

Directorul comercial al Companiei Nationale a Metalelor Pretioase si Neferoase REMIN Baia Mare, Razvan Cosmin Roman, a fost retinut, pentru 24 de ore, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), sub acuzatia de luare de mita. Roman ar fi pretins suma de 27.000 de euro pentru a inlesni castigarea a doua licitatii organizate de compania pe care o conducea.

Din probele administrate a rezultat ca, in perioada noiembrie 2006 - august 2007, Roman Cosmin, in calitate de director comercial al companiei REMIN Baia Mare, a pretins de la un denuntator suma de 27.000 euro, din care a primit, in patru transe, suma de 12.500 euro, pentru a-i inlesni denuntatorului castigarea a doua licitatii organizate de compania REMIN.

Pentru cea de-a doua licitatie, programata in ziua de 23 august 2007, inculpatul a pretins, de la denuntator, suma de 7.000 de euro (din valoarea totala pretinsa de 27.000 euro). In aceeasi zi, Roman a primit suma de 2.000 de euro, fiind prins in flagrant delict.

Procurorii au dispus retinerea inculpatului pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat, astazi, Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in forma continuata.

Directorul adjunct tehnic al REMIN, ing. Ioan Nechita, a declarat, pentru Rompres, ca DNA a solicitat companiei mai multe documente privind organizarea unei licitatii care a avut loc in aceeasi zi: ''Licitatia a fost organizata de compania REMIN si avea ca scop recuperarea unei cantitati apreciabile de teava dintr-o fosta mina a companiei miniere. Noi am pus la dispozitie celor de la DNA toate documentele acestei licitatii, plus documente ale unei licitatii care a fost organizata in luna octombrie, anul trecut, pentru aceeasi operatiune, de extragere a tevii din mina. Procurorii au plecat la Cluj si, ulterior, am aflat, din presa, ca directorul comercial a fost retinut pentru mita'', a explicat Nechita.

Adrian ENCULESCU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=905&data=2007-08-24