< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - luni, 16 iunie 2008

Sorin Oprescu se jura ca ramane independent

Noul primar al Bucurestilor, Sorin Oprescu, a tinut sa faca public intr-o conferinta de presa faptul ca e decis sa ramana independent si ca nu-i convine cand vede ca partidele incearca sa-i fructifice victoria. Vom trai si vom vedea.

Pana una alta, Sorin Oprescu le-a multumit bucurestenilor pentru "atitudinea civica", nu doar pentru rezultatul alegerilor, relateaza ziare.com.

Primarul ales a indemnat la depasirea "starii de euforie", constient ca are de negociat voturile din Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Oprescu isi revendica, in continuare, victoria numai de la sprijinul alegatorilor.

"Nu ma bucura ca sunt subiect de stiri si interpretari, cu rost si fara rost, vad cum partidele incearca sa fructifice victoria mea, de fapt a dumneavoastra".

Oprescu a incercat sa le alunge teama functionarilor cu care va lucra la Primaria Capitalei, spunand ca "nu va pleca nici-un competent, dar nu are viata lunga nici-un incompetent".

"Adaptabilitatea este calitatea primarului independent", a mai spus Oprescu.

El a sustinut ca va ramane primar general intreg mandatul, asa cum a fost votat, si a refuzat public eventualele oferte de reinrolare in vreun partid.

"Am fost votat ca independent, nu mai intesereaza sa imi pierd independenta...Nu plec sa ma fac ministru, europarlamentar, nu plec sa ma fac presedinte".

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=7905&data=2008-06-16