< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - sambata, 7 iunie 2008

Bahreinul a numit un ambasador evreu la Washington

Regatul Bahrein a numit o evreica pe postul de ambasador la Washington, a anuntat duminica ministrul de externe al tarii, respingand indoielile manifestate in presa fata de capacitatea acesteia de a reprezenta micul stat arab in SUA, relateaza Reuters, preluat de Rompres.

Mass-media locale comenteaza de cateva luni pe marginea intentiei Ministerului de Externe de a o trimite pe Houda Nonoo ambasadoare in SUA, intrebandu-se daca un evreu poate realmente reprezenta sentimentele arabe intr-un stat aliat major.

"Indiferent de religie, (Houda Nonoo) este in primul si in primul rand bahreineza, asa cum au fost si tatal, si bunicul ei", a subliniat ministrul de externe Khaled Ben Ahmed Al-Khalifa. Houda Nonoo este primul evreu numit ambasador al unui stat arab modern. Din cei putin peste un milion de locuitori ai Bahreinului, doar circa 35 sunt evrei, dar acestia sunt bine reprezentati in comunitatea de afaceri si ocupa pozitii-cheie in guvern. Regatul nu are relatii diplomatice oficiale cu Israelul.

M.N.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=7533&data=2008-06-07