< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - sambata, 7 iunie 2008

Hugo Chavez vrea sa colaboreze cu viitorul presedinte american

Chavez doreste, cel putin la nivel declarativ, sa schimbe macazul in politica externa a tarii sale. Liderul de la Caracas adopta un ton impaciuitor si spune ca impreuna cu viitorul presedinte american vrea sa conlucreze la eradicarea crizelor alimentara, energetica si climatica.

Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a declarat sambata ca ar vrea "sa colaboreze" cu viitorul presedinte american pentru abordarea marilor provocari cu care se confrunta planeta, relateaza duminica AFP, preluat de Rompres.

"Mi-ar placea sa incep sa pregatesc terenul pentru ca, oricare ar fi noul presedinte al Statelor Unite (SUA), sa conlucram pentru declansarea unui razboi mondial impotriva foametei, pentru a salva lumea din crizele alimentara, energetica si climatica", a declarat Hugo Chavez in fata sustinatorilor sai.

"S-a inceput sa se foloseasca numele meu in campania electorala americana", a adaugat seful statului venezuelean.

"Exista acolo unul care spune ca va vorbi cu Chavez si un altul care spune ca nu", a mai spus Chavez, facand aluzie la candidatul republican Barack Obama si la cel republican, John McCain, care isi vor disputa presedintia SUA in cadrul alegerilor din luna noiembrie.

Hugo Chavez, care si-a capatat supranumele de "bestie neagra" a Americii Latine in timpul mandatului lui George W. Bush, si-a manifestat speranta ca americanii vor alege un sef de stat care "sa uite de proiectul de dominatie mondiala imperialista".

M.N.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=7523&data=2008-06-07