< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EDITIA DE ORA 16 - joi, 12 iulie 2007

Nicolae Mischie, condamnat la patru ani de inchisoare, urmeaza recursul

Pesedistul Nicolae Mischie, fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, a fost condamnat la patru ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, trafic de influenta si alte fapte de coruptie. Decizia a fost luata de magistratii Tribunalului Gorj dupa un proces care a durat mai bine de doi ani. Avocatii lui Nicolae Mischie au anuntat ca se vor adresa Curtii de Apel Craiova.

Nicolae Mischie a declarat la Realitatea Tv ca a aflat de aceasta decizie prin intermediul presei si ca "acest dosar este intocmit la o comanda politica". Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj considera ca decizia este "total nefondata" si ca nu e in concordanta cu materialul probator din dosar.

Mischie a fost condamnat intr-un dosar in care omul de afaceri Clement Mocanu s-a autodenuntat la Directia Nationala Anticoruptie ca i-a oferit fostului presedinte al Consiliului Judetean Gorj mita in valoare de 400.000 de lei pentru a obtine anumite lucrari in constructii in judet. Mai exact, acesta a sustinut ca Mischie i-a conditionat acordarea unor contracte si scutirea de unele controale ale Fiscului de renovarea vilelor sale din Targu-Jiu si Godinesti si a unui apartament din Bucuresti.

Unul dintre avocatii lui Mischie, Ion Petre Andrei, a precizat corespondentului Mediafax ca el considera in continuare ca Mischie este o victima a conjuncturii actuale si ca sentinta din dosar nu se bazeaza pe probe, ci pe interesul actualei puteri de a prezenta cazuri de corupti condamnati.

Andrei afirma ca va face apel la sentinta de condamnare a lui Mischie la patru ani de inchisoare, dupa care nu il va mai reprezenta intrucat procesul va continua la Curtea de Apel Craiova.

REACTII LA CALD

Andrei GHITUSCA, redactor Deparatment Investigatii:

"Cred ca se da prea multa importanta acestui caz si se face prea mult tam-tam, si de o parte si de alta. Chiar daca a fost condamnat, Mischie va declara recurs. Ajunge la Curtea de Apel, poate la Curtea Suprema, mai ridica o exceptie doua si merge si la Curte Constitutionala... Deci, deocamdata, pana nu se va da o sentinta definitiva si irevocabila nu cred ca se poate vorbi de un succes al justitiei sau, in sfarsit, de o condamnare intr-un caz de mare coruptie."

A.G.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=678&data=2007-07-12