< Imprimare >      ZIUA ONLINE - FAPT DIVERS - vineri, 27 mai 2022

Culmea tupeului: Romanii care s-au mutat ilegal in casa unor britanici au cerut 2.000 de lire sterline ca sa plece

O familie de romani de etnie roma care s-a mutat ilegal in casa unor britanici, a solicitat ulterior 2.000 de lire ca sa plece, scrie, joi, dailymail.co.uk. Dupa doua saptamani de certuri, familia a fost evacuta pana prin intermediul unui ordin judecatoresc.

Britanicii Julian si Samantha Mosedale au parasit localitatea in preajma Craciunului, casa lor urmand a intra in reparatii. In momentul in care s-au intors acasa, au constatat ca nu puteau sa deschida usa, broasca fiind schimbata. Nu mica le-a fost uimirea oamenilor cand au vazut ca in casa lor, in valoare de 285.000 de lire sterline, locuia o familie de romi cu cinci copii. Cand le-au cerut sa paraseasca imobilul, romanii au pretins 2.000 de lire sterline, spunand ca aceasta este suma pe care au platit-o pentru inchirierea casei de la un barbat.

Luminita Miclescu, una dintre femeile care au ocupat abuziv casa, le-a spus jurnalistilor britanici ca: "Am venit in Anglia pentru ajutor. Asta e modul in care ne ajuta Anglia!". "Unde sa ne ducem? Cum putem sa fim dati afara cu tot cu copii? Daca este intr-adevar casa lui, ar trebui sa ne plateasca. Daca-si vrea casa inapoi, sa ne returneze banii!", a adaugat Mihaela Vaduva, vara Luminitei.

Vaduva le-a povestit reporterilor ca sotul ei a vazut un afis scris de mana, care anunta ca proprietatea este de vanzare. Intrucat nu si-au permis sa cumpere casa, romanii ar fi convenit sa o inchirieze contra sumei de 3.000 de euro, platindu-i unui barbat de culoare suma respectiva. Mai mult de atat, cetatenii romani le-au prezentat politistilor un contract, care nu era semnat de proprietarii de drept. Femeia a mai povestit ca, ulterior, au incercat sa dea de barbatul de culoare care "le-a inchiriat" casa insa n-au reusit. "Nu l-am mai vazut de atunci. Am incercat sa-l gasim insa n-am putut sa-i gasim urma", a mai spus romanca, care a mai adaugat ca sunt foarte suparati ca au fost trasi in teapa.

R.P.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=49057&data=2022-05-27