< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ACTUALITATE - vineri, 26 februarie 2021

Sefa OMS recunoaste ca inca nu s-a vaccinat impotriva gripei porcine

Directoarea generala Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), dr. Margaret Chan, care coordoneaza actiunea mondiala impotriva pandemiei de gripa H1N1, a recunoscut marti ca inca nu s-a vaccinat impotriva virusului, relateaza Agerpres, citand AFP.

"Am cerut serviciului meu medical sa se informeze asupra locului in care m-as putea vaccina", a declarat sefa OMS, raspunzand unei intrebari venite din partea unui ziarist.

Dr. Margaret Chan a precizat ca abia s-a intors din concediu, iar "multi membri ai personalului" OMS s-au vaccinat in centre din Elvetia.

Mai multe state occidentale au declansat campanii de vaccinare de doua luni, insa numarul voluntarilor a fost adesea mai scazut decat era prevazut, ceea ce a dus la aparitia unui important surplus de vaccinuri.

Germania a anuntat la inceputul lui decembrie ca doreste sa-si revanda surplusul de vaccinuri altor tari, in timp ce Elvetia a decis sa-si doneze jumatate din stocurile sale tarilor in curs de dezvoltare si sa vanda restul statelor care mai au inca nevoie de loturi de vaccinuri.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=48164&data=2021-02-26