< Imprimare >      ZIUA ONLINE - SOCIAL - joi, 13 martie 2008

RATB si Metrorex se vor uni

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) si compania Metrorex vor fi comasate intr-o noua institutie, denumita Autoritatea Metropolitana de Transport, a anuntat, joi, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. Potrivit demnitarului, ministerul a finalizat proiectul de infiintare a Autoritatii Metropolitane de Transport si va fi trimis Guvernului in perioada urmatoare.

Ludovic Orban a mai precizat ca Autoritatea Metropolitana de Transport va fi subordonata Guvernului si va avea statutul de coordonator principal de credite si se va ocupa de managementul traficului, de proiectele de dezvoltare ale companiilor Metrorex si RATB, cat si de partea de cale ferata, ce va fi cuprinsa in cadrul institutiei.

Ministrul a mentionat ca finantarea Autoritatii va fi facuta de la bugetul de stat, venituri proprii si alte credite, interne sau externe. "Autoritatea Metropolitana va coordona nu numai transportul public, ci si toate proiectele de modernizare ale companiei Metrorex si de cale ferata, care va fi cuprinsa in administrarea institutiei", a mai spus Orban, care a adaugat ca "autoritatea va fi condusa de catre un consiliu, format din 11 membri, din cadrul urmatoarelor institutii: Ministerul Transporturilor, Primaria Municipiului Bucuresti, autoritati judetene si locale, Ministerul Economiei si Finantelor si Ministerul Internelor si Reformei Administrative.

O.R.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=4520&data=2008-03-13