< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MAGAZIN - joi, 13 martie 2008

Patrick Swayze combina tigarile si chimioterapia

Desi in presa au aparut zvonuri potrivit carora ar mai avea de trait cinci saptamani, actorul nu renunta la fumat

Intreaga lume a fost socata sa afle ca indragitul actor Patrick Swayze se lupta cu o boala cumplita si ca mai are doar doua luni de trait. Diagnosticat cu cancer la pancreas, in urma cu doar cateva saptamani, starul din "Ghost" a anuntat public ca a inceput deja tratamentul si ca va face tot ce ii sta in putinta sa se insanatoseasca. Nu acelasi lucru reiese, insa, din cele mai recente fotografii facute publice de "National Enquirer". Starul de 55 de ani este surprins cu o tigara in gura la scurt timp dupa ce a parasit Centrul de tratare a Cancerului din Stanford, si asta in conditiile in care, spun medicii, fumatul este total contraindicat in timpul chimioterapiei.

Tratamentul impotriva cancerului pancreatic este unul extrem de dificil si contra cronometru. Din pacate, indragitul actor pare sa neglijeze ca boala il obliga sa renunte la orice viciu, in special la fumat. Protagonistul din "Dirty Dancing" a fost fotografiat cu tigara in gura pe 10 martie, data la care vestea ca sufera de cancer ajunsese la marele public. E drept ca, pentru un fumator inrait, cum a fost, in ultimii ani, Patrick, cunoscut pentru ca fuma trei pachete de tigari pe zi, e un efort. Dar, nici un efort nu este prea mare pentru a-ti prelungi viata, ar spune unii.

Lupta actorului cu boala a inceput in urma cu cateva saptamani. Dupa ce a observat ca a pierdut, in scurt timp, zece kilograme, Swayze si-a facut un control medical. Apropiatii au povestit ca vedeta a primit cu multa demnitate vestea. Dupa ce informatiile despre boala actorului au aparut in revista "National Enquirer", in care s-a afirmat ca actorul nu mai are decat cinci saptamani de trait ca urmare a metastazelor, insusi Swayze a iesit public si a anuntat ca a inceput sedintele de chimioterapie si ca urmeaza o dieta speciala pentru ca sa nu mai piarda in greutate. Mai mult, actorul a spus ca ia un medicament aflat deocamdata doar in stadiu de experiment.

Potrivit fratelui actorului, Patrick este un "razboinic". "Nu arata ca i-ar fi frica", a povestit Don Swayze. Purtatoarea de cuvant a starului, Annett Wolf, a declarat ca Swayze va filma in continuare si isi respecta programul de munca normal, "care include proiecte ambitioase pe viitor". In tot acest timp, alaturi de actor s-a aflat frumoasa sa sotie, Lisa.

C.S.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=4519&data=2008-03-13