< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MAGAZIN - luni, 14 septembrie 2009

Un bancher austriac milionar a murit la Moscova in timpul unui masaj medical

Milionarul austriac Alarich Fenyves, membru in boardul bancii Alfa-Bank, a murit luni in timpul unei sedinte de masaj terapeutic la hotelul Sheraton Palace din Moscova, relateaza portalul Life.ru, preluat de Agerpres.

In varsta de 64 de ani, milionarul austriac, aflat la Moscova intr-o calatorie de afaceri, a murit in mainile masorului. Potrivit datelor preliminare, bancherul a murit din cauza desprinderii unui tromb din sistemul venos.

Dupa cum sustin rudele sale, cu toate ca nu se afla la prima tinerete, Alarich Fenyves, membru in Consiliul de observatori al Alfa-Bank, nu se plangea ca ar avea probleme de sanatate, dar dupa niste discutii de afaceri prelungite pe care le-a avut in Capitala rusa a inceput sa aiba brusc dureri puternice de spate. Apropiati ai acestuia i-au recomandat sa recurga la beneficiile unui masaj terapeutic.

Medicul-masor a fost chemat in camera de hotel a bancherului, iar in timpul sedintei acesta s-a facut deodata palid la fata, a inceput sa se sufoce si la putin timp s-a stins din viata, in pofida eforturilor masorului de a-l resuscita, relateaza Life.ru. Un echipaj al Salvarii care a venit de urgenta la hotel nu a putut decat sa constate decesul acestuia. Desi presupun ca principala cauza a mortii ar putea fi desprinderea unui tromb, medicii rusi ezita sa puna vreun diagnostic pana la publicarea rezultatelor autopsiei.

Site-ul Alfa-Bank mentioneaza ca Alarich Fenyves a fost membru in Consiliul de obseravori al bancii din 2005, iar din 2001 - partener la 'Roland Berger Strategy Consultants'.

In diferite perioade ale vietii sale, milionarul austriac a ocupat functii importante, intre care presedinte al 'Austria Creditanstalt International (BACAI)', vicepresedinte al 'Creditanstalt AG', vicepresedinte al 'European American Bancorp'.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=38560&data=2009-09-14