< Imprimare >      ZIUA ONLINE - FAPT DIVERS - luni, 14 septembrie 2009

O romanca cere 40 de milioane de lire de la fostii sefi britanici, pe care ii acuza ca au facut-o sa se simta "ca o prostituata"

O contabila din Romania a dat in judecata una dintre cele mai prestigioase firme de audit din Marea Britanie, PricewaterhouseCoopers, acuzandu-i pe manageri ca i-au sabotat cariera si au facut-o sa se simta "ca o prostituata", scrie, luni, dailymail.co.uk.

Mihaela Popa, in varsta de 31 de ani, le cere fostilor sefi daune in valoare de 40 de milioane de lire sterline.

Femeia si-a dat demisia de la firma de audit in anul 2006, dupa ce a suferit o cadere nervoasa. Romanca a declarat ca s-a simtit ca o prostituata in timp ce a lucrat la birourile din Londra si Chicago ale prestigioasei firme de audit. Mai mult de atat, contabila a povestit ca un coleg i-a spus odata ca "est-europencele sunt curve" si ca era cunoscuta la serviciu ca "Mihaela si pornografia". Femeia a mai declarat ca un alt moment josnic pentru ea a fost cand un alt coleg i-a spus: "Suge-o si vei vedea".

Popa a pierdut un proces intentat impotriva PricewaterhouseCoopers in anul 2007, in care ii acuza pe manageri de discriminare. Acum, romanca a dat din nou in judecata firma, acuzandu-i pe fostii sefi ca ii saboteaza cariera si ii influenteaza pe potentialii angajatori. Dupa ce si-a dat demisia de la firma de audit, Mihaela Popa a fost data afara de la doua banci, UBS si Credit Suisse. Romanca a declarat ca reprezentantii PricewaterhouseCoopers au intervenit si au facut in asa fel incat sa-si piarda locul de munca, de doua ori.

Reprezentantii firmei de audit au negat toate acuzatiile si au declarat ca Popa se victimizeaza.

R.P.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=38559&data=2009-09-14