< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - luni, 14 septembrie 2009

Crin Antonescu: Basescu e de parere ca munca dascalului trebuie evaluata la ora

Folosindu-se de sebutul anului scolar, candidatul liberal a avut un discurs de sprijin fata de profesori, in care nu s-a putut abtine sa il atace pe Traian Basescu pe domeniul Educatiei.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca intelege frustrarile corpului profesoral din Romania, intr-un discurs in care a expus pozitia partidului sau fata de greva profesorilor si fata de inceputul anului scolar.

"Suntem la inceputul anului scolar, un inceput de an scolar poate mai dificil ca niciodata, care sta sub semnul tensiunilor, sub semnul imposturii, sub semnul unei justificate frustrari a celei mai mari parti a corpului didactic din Romania. Asa cum am anuntat, parlamentarii, demnitarii liberali au respectat solicitarea intru-totul justificata a reprezentantilor scolii de a nu incerca, si de aceasta data, sa-si faca imagine si de a nu participa in calitate de oficiali la deschiderea scolii", a afirmat Crin Antonescu, potrivit textului postat ulterior de site-ul sau.

De remarcat ca liderul PNL a infierat degeaba participarile electorale ale politicienilor, deoarece senatorul liberal Ilie Morega a participat, luni, la deschiderea anului scolar intr-o comuna din Gorj.

''Am trait cu totii acest moment important in fiecare an in viata noastra, in calitate de parinti, in calitate de cetateni in orice caz, iar mesajul meu pentru toti profesorii, invatatorii, educatorii Romaniei, pentru toti cei care slujesc direct sau indirect scoala este ca sunt deplin solidar cu ei, ca le inteleg nemultumirile, ca le inteleg frustrarile, ca le inteleg aspiratiile. Provin dintr-o familie de cadre didactice, am fost eu insumi cadru didactic si la tara si la oras, si in invatamantul gimnazial, si in invatamantul liceal. Cunosc conditia dascalului in Romania si nu cred, asa cum face domnul presedinte Basescu, ca munca dascalului trebuie evaluata la ora", a declamat Crin Antonescu.

"Cunosc faptul ca de ani de zile profesorii constituie Cenusareasa sistemului bugetar din Romania si imi pare foarte rau ca in ciuda tuturor apelurilor din partea noastra, actualul Guvern persista in a asuma raspunderea pe o lege a salarizarii, fara sa aiba o discutie consistenta cu partenerii sociali, cu reprezentantii sistemului de educatie la orice nivel, fara a avea o dezbatere in Parlament, fara a avea o chibzuinta necesara asupra acestui lucru. &#536;i din nou, si prin acest proiect de lege al salarizarii, care, daca Guvernul persista, in cateva zile ar putea deveni lege, dascalii sunt condamnati sa ramana Cenusareasa sistemului bugetar din Romania", a adaugat Crin Antonescu.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=38551&data=2009-09-14