< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ACTUALITATE - luni, 14 septembrie 2009

Cum pregateste China defilarile pentru Marea Sarbatoare a implinirii a 60 de ani de la proclamarea republicii (IMAGINI INEDITE)

Am primit luni la redactie imagini inedite despre pregatirile autoritatilor chineze pentru manifestarile, ce se doresc grandioase, dedicate implinirii a 60 de ani de la proclamarea republicii. Pe un stadion din mijlocul orasului, zeci de persoane imbracate cu tricouri rosii si pantaloni albi, repeta, ca niste roboti, sub atenta paza a fortelor de ordine, cateva miscari de defilare. Disciplina e cuvantul de ordine, iar repetitiile ne duc cu gandul la cele pe care le-am simtit si pe pielea noastra - cele pentru 23 august...

Ceremoniile lor vor avea loc la Beijing pe 1 octombrie. Activitatile de pregatire fara precedent au loc in toata tara. Surse din comisia de organizare au declarat ca in seara de 30 septembrie va avea loc la Marea Sala a Poporului o receptie prilejuita de ziua nationala, iar pe 1 octombrie, va avea loc o adunare festiva cu participarea tuturor categoriilor sociale din capitala. Presedintele Hu Jintao va fi prezent la adunare si va sustine un discurs. Urmeaza parada militara si manifestatii ale populatiei. In timpul serii, se va organiza o seara culturala in Piata Tian Anmen, precum si jocurile de artificii in diferite zone din Beijing.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=38545&data=2009-09-14