< Imprimare >      ZIUA ONLINE - STIREA SUIE - sambata, 23 februarie 2008

Pantofi cu toc fara toc la numai 4.000 de euro

Intai, i-am studiat bine de aproape. Mai apoi, ca la un numar de iluzionism, mi-am trecut mana pe sub partea unde ar fi trebuit sa stea tocul. In final, m-am convins. Sunt cele mai stranii incaltari inventate vreodata: pantofii cu toc fara toc.

Sunt usor de asortat la aproape orice haina din garderoba unei persoane la moda, relateaza Daily Mail. La urma urmei, sunt din piele de sarpe si sunt argintii. Cu purtatul este mai greu, in sensul ca ar trebui sa se vanda la pachet cu o casca de protectie si cu un manual de folosire. Creatiile designerului britanic Antonio Berardi au o inaltime de aproape 15 centimetri dar ne ferim sa ii numim pantofi cu toc pentru ca... tocmai tocul le lipseste.

Pentru un pret de numai vreo patru mii de euro, aveti ocazia sa va catarati pe ei si sa incercati sa pasiti cu gratie doar pe varfuri. In mod deloc surprinzator, starurile si-au achizitionat cu graba cate o pereche. Gwyneth Paltrow, Uma Thurman sau Victoria Beckham au investit intr-o astfel de pereche imediat dupa ce Berardi i-a prezentat in colectia de primavara/vara 2008.

Creatorul lor a declarat ca ideea i-a venit dintr-o melodie latino din anii '80, in care se spunea: "Cand pasesti, e ca si cum ai merge pe varfuri". De altfel, purtatorul de cuvant al casei de moda franceze a declarat cu dezinvoltura: "Platforma solida a pantofilor e gandita sa sustina bolta piciorului. Totusi, cand pasiti, trebuie sa atingeti pamantul cu varful mai intai si nu-i puteti purta timp prea indelungat".

Bref, daca lumea ii cumpara, inventiile in materie de moda ar putea continua cu rochia cu trena care nu e sau chiar cu sacoul care nu e, dar costa foarte mult.

M.G.M.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=3844&data=2008-02-23