< Imprimare >      ZIUA ONLINE - FAPT DIVERS - luni, 10 august 2009

Un Airbus a zburat cinci zile cu un mort la bord si nimeni nu a observat

Tehnicienii unui Airbus A-320, care facea legatura cu Khabarovsk si Vladivostok, din Rusia, au fost uimiti sa descopere, la inspectia obisnuita, cadavrul unui barbat. Potrivit "Pravda", dupa ce avionul a aterizat la Vladivostok, duminica, in jur de ora 10.00 si pasagerii au debarcat, tehnicienii au facut inspectia obisnuita si au fost socati sa vada o mana atarnand din fuzelajul navei. Politia a descoperit cadavrul unui barbat in lacasul rotii stangi, a trenului de aterizare.

"Este cadavrul unui barbat care pare de 20-25 de ani. A fost gasit in nisa unitatii stangi a trenului de aterizare. Pozitia corpului sau era naturala, ceea ce inseamna ca barbatul s-a urcat el insusi acolo. Cel mai probabil, a murit de frig si din cauza lipsei de oxigen, in timpul zborului. Expertii au spus ca barbatul a murit cu cinci zile inainte sa-i fie gasit cadavrul", a declarat un ofiter de politie.

Oamenii legii nu au reusit inca sa-l identifice. Acesta a fost gasit purtand o camasa si o pereche de blugi si nu avea documente asupra lui. Se pare ca si-a dorit sa calatoreasca gratis. Avionul apartine companiei Vladivostok Avia Airlines. Reprezentantii sai au declarat ca sunt uimiti de incident, intrucat nu inteleg cum a ajuns barbatul in nisa rotii stangi, a trenului de aterizare. Chiar daca Airbusul a facut escale la Niigata, Beijing, Seoul, Khabarovsk, Irkutsk si Vladivostok, in timpul celor cinci zile, cadavrul nu a fost gasit in nici unul din aceste aeroporturi, iar echipa avionului nu a raportat functionari necorespunzatoare ale navei de zbor.

Se pare ca acesta nu este un incident singular, intrucat au mai existat cazuri de pasageri care au incercat sa se catere in unitatea tehnica a unui avion pentru a zbura gratis, dintr-o locatie intr-alta. Toti acesti temerari au murit, cu exceptia lui Andrey Scherbakov, din Perm, care avea 15 ani cand a comis fapta, mai noteaza "Pravda". Acesta ar fi supravietuit unui zbor la peste 17.000 de kilometri altitudine si nu s-a ales decat cu cateva degeraturi, in urma carora i-au fost amputate patru degete.

C.G.S.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=35795&data=2009-08-10