< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - sambata, 16 februarie 2008

Incendiu intr-o cafenea din Serbia: Sapte morti si trei raniti grav

Sapte persoane au decedat si alte trei au fost grav ranite in urma unui incendiu ce a avut loc in Novi Sad, cel de-al doilea oras ca marime din Serbia, anunta B92, consultat de Rompres. Potrivit sefului inspectoratului de aparare civila, Predrag Maric, incendiul, izbucnit in jurul orei 2.00 in cafeneaua Laundj, este "o tragedie fara precedent in ultimii ani de zile". Autoritatile au promis ca anchetatorii vor face publice cauzele incendiului in cursul zilei.

"Azi-dimineata in jurul orei 2:00 a izbucnit un incendiu in cafeneaua Laundj din Novi Sad. Apelul catre pompieri a fost dat cinci minute mai tarziu, acestia au ajuns intr-un minut si jumatate, iar stingerea incendiului a durat 40 de minute", a declarat seful Inspectoratului de aparare civila, Predrag Maric. El a adaugat ca deocamdata nu se cunoaste decat numarul victimelor, sapte morti si trei raniti grav, acestia din urma aflandu-se in prezent internati in spitalul din localitate. "Aceasta tragedie este fara precedent in ultimii ani de zile", a mai adaugat Maric.

Cafeneaua mistuita de flacari se afla intr-un pasaj din zona ultracentrala a orasului din nordul Serbiei. Potrivit autoritatilor sarbe, cauzele incendiului urmeaza sa fie date publicitatii de anchetatori in cursul zilei.

A.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=3556&data=2008-02-16