< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MAGAZIN - sambata, 20 iulie 2024

Britanicii sunt sfatuiti sa nu faca sex in rezervatiile naturale pentru ca deranjeaza pasarile

Cei care viziteaza rezervatiile naturale, acolo unde viata pasarilor si a animalelor salbatice poate fi observata si studiata sunt rugati de reprezentantii Administratiei pentru Protectia Vietii Salbatice din Marea Britanie sa opteze pentru "distractii linistite" si sa se abtina de la aventuri sexuale. Recomandarea vine dupa ce un supraveghetor din Lincolnshire a surprins un cuplu in ipostaze intime care a inteles ca astfel de zone salbatice sunt destinate sexului... salbatic.

"O persoana s-a plans ca a crezut ca auzit pe cineva facand sex in observatoarele de pasari, din sudul orasului Lincolnshire. Sunt anumite lucruri care se intampla in rezervatiile naturale, care nu ar trebui sa aiba loc. Nu este o problema grava, sper ca acesta a fost doar un incident", a declarat purtatorul de cuvant al Administratiei pentru Protectia Vietii Salbatice, Rachel Shaw.

Totodata, ea a adaugat ca au avut cazuri de oameni care au mers cu bicicleta pe iarba, au calarit sau chiar au dat foc ierbii si ca cetatenilor trebuie sa li se aminteasca faptul ca, atunci cand merg sa viziteze rezervatii naturale, trebuie sa respecte anumite reguli, pentru protejarea habitatului si a mediului. Un oficial local in protectia vietii salbatice, Nick Willey, a declarat ca, de obicei, observatoarele sunt folosite pentru tot felul de locuri, de exemplu ca ascunzisuri pentru consumatorii de alcool sau ca locuri in care tinerii isi petrec timpul liber.

Cel mai bun lucru pe care il pot face oamenii care remarca astfel de incidente este sa le raporteze politiei, administratiei sau oricarui agent insarcinat cu monitorizarea observatoarelor pentru pasari. "Astfel incat, daca aceste incidente devin intamplari regulate, ofiterii locali pot fi mult mai atenti", a mai precizat Willey.

In salbaticia din Marea Britanie sunt inregistrate aproximativ 580 de specii si in jur de sase milioane dintre englezi sunt pasionati de studierea lor.

C.G.S.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=35453&data=2024-07-20