< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EVENIMENT - vineri, 8 februarie 2008

Nimeni nu vrea bibelourile favorite ale Elenei Ceausescu

Nici mobilierul fostului cuplu de dictatori nu a avut cautare

Nimeni nu se inghesuie sa cumpere micile bibelouri, pe care Elena Ceausescu le avea mereu pe noptiera sa din Casa de Oaspeti din Bucium, fosta casa de odihna a C.C. al P.C.R. Nici macar patul matrimonial al cuplului Ceausescu, biblioteca din lemn masiv sculptat, scaunele si canapele tapitate sau veiozele nu si-au gasit cumparatori la licitatia cu strigare organizata pe 31 ianuarie de Consiliul Judetean Iasi. In aceste conditii, consiliul a decis sa mai organizeze o licitatie olandeza. Daca si aceasta se va solda cu un esec, bunurile vor fi donate unitatilor pe care Consiliul Judetean le are in subordine, informeaza RomNet.

Cateva bunuri ce au apartinut fostului cuplu prezidential Ceausescu vor fi scoase din nou la licitatie, a decis sefia Consiliului Judetean (CJ) Iasi, in urma esecului suferit la licitatia anterioara. La licitatia organizata pe 31 ianuarie nu s-a prezentat nici un ofertant pentru obiectele din Casa de Oaspeti din Bucium. Acum, Consiliu Judetean din Iasi s-a gandit sa organizeze o licitatie olandeza, la o data ce va fi stabilita in viitorul apropiat. Daca nici dupa aceasta licitatie bunurile nu vor fi vandute, ele vor fi donate unitatilor pe care Consiliul Judetean le are in subordine, a declarat Iovu Brezuleanu, vicepresedintele CJ Iasi. Avand in vedere ca, la licitatia cu strigare, pretul de pornire stabilit a fost de aproximativ un sfert de million de lei, piesa cea mai importanta fiind un pat matrimonial, la licitatia prin metoda olandeza, daca se vor prezenta persoane interesate, acestea vor putea achizitiona obiecte la preturi mult mai mici decat cele solicitate initial.

Printre obiectele scoase la vanzare se numara birouri, o biblioteca din lemn masiv sculptat, scaune si canapele tapitate, veioze, lustre si niste mici bibelouri pe care Elena Ceausescu le avea in permanenta pe noptiera sa.

Alina OLTEANU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=3306&data=2008-02-08