< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EVENIMENT - luni, 4 februarie 2008

Basescu: "Am convenit ca Gaz de France sa fie asociata proiectului Nabucco si Romania va sustine acest lucru"

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a ajuns in Romania, unde a avut o intrevedere cu presedintele Traian Basescu la Palatul Cotroceni. A fost o vizita scurta, dar foarte importanta. Cei doi sefi de stat au semnat Parteneriatul strategic romano-francez. Traian Basescu a sustinut ca vizita presedintelui francez, Nicolas Sarkozy, are loc intr-un context legat de traditia franco-romana. Presedintele Basescu a mai spus ca Romania va fi un partener de exceptie in relatia cu Franta. "Franta va avea tot sprijinul Romaniei pentru realizarea obiectivelor presedintiei franceze a Uniunii Europene", a declarat seful statului roman.

"Am convenit ca Gaz de France sa fie asociata proiectului Nabucco si Romania va sustine acest lucru", a mai precizat presedintele Romaniei, potrivit Realitatea Tv.

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, s-a declarat onorat sa fie primul presedinte al Frantei care vine in Romania dupa integrarea sa in Uniunea Europeana.

"Franta reprezinta al treilea partener comercial al Romaniei din cadrul Uniunii Europene", a sustinut Sarkozy.

Nicolas Sarkozy va fi primit oficial, la Parlament, si de premierul Calin Popescu Tariceanu si va rosti un discurs in plenul Legislativului roman, chiar in ziua care parlamentarii ratifica Tratatul de la Lisabona, noul act fundamental al Uniunii Europene. De altfel, Sarkozy a fost criticat in Franta pentru ca a preferat sa vina in Romania in ziua in care si Legislativul de la Paris ratifica acelasi document.

Ca o coincidenta, in ziua in care Comisia Europeana ne critica, in raportul preliminar pe justitie, pentru ca autoritatile de la Bucuresti nu iau masuri suficiente impotriva acestui fenomen, Palatul Elysee a anuntat ca Sarkozy nu va semna niciun contract economic cu Romania din cauza coruptiei din tara noastra.

T.B.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=3165&data=2008-02-04