< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EVENIMENT - luni, 4 februarie 2008

Romanii bat toate recordurile: Jaful de 11 secunde

Bunuri de circa 50.000 de lei au disparut duminica seara dintr-un magazin situat la parterul unui bloc din centrul municipiului Arad. Hotii au saltat prada, dupa ce au fortat usa de la intrare cu ajutorul unei surubelnite sau a unui levier de mici dimensiuni. Desi suma nu este foarte mare, ineditul "operatiunii" consta in faptul ca totul s-a petrecut extrem de repede. Potrivit politistilor, jaful a durat doar 11 secunde.

Spargerea a avut loc in jurul orei 20.30, se precizeaza intr-un comunicat al Inspectoratului de Politie al Judetului Arad remis ZIUA Online. Hotii au furat obiecte din argint, in special inele, expuse pe rafturi si in vitrina magazinului. Infractorii s-au miscat atat de repede incat, chiar daca magazinul avea sisteme de alarma conectate la o agentie de paza, ei au reusit sa fuga inainte de sosirea agentilor.

Dupa sosirea anchetatorilor, administratorul magazinului, Gabriel Sima Covaci, a declarat ca au disparut atat bijuterii, cat si articole de argintarie de dimensiuni mari. El a spus ca in magazin era si un seif cu valori, la care hotii nu au mai ajuns din cauza declansarii alarmei. In plus, in acelasi spatiu se afla si o casa de schimb valutar de unde jefuitorii nu au luat nimic. Dupa evaluarea pagubei, poltistii au stabilit ca au disparut aproximativ 650 inele, 70 bratari si aproximativ 20 lanturi, toate din argint. Valoarea prejudiciului a fost apreciata la 44.900 lei, se arata in comunicatul Politiei. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Arad, Camelia Tuduce a precizat pentru Ziua Online ca oamenii legii au preluat, deja, casetele cu imaginile filmate de camerele de luat vederi ale casei de schimb valutar. "Acestea sunt deja analizate de lucratorii nostrii in speranta ca autorii vor fi identificati cu ajutorul imaginilor", a adaugat Camelia Tuduce. Magazinul de bijuterii este situat pe bulevardul Revolutiei, langa numeroase filiale de banci. Marfa furata era asigurata, astfel ca patronul si-ar putea recupera paguba.

P.C.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=3143&data=2008-02-04