< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EVENIMENT - joi, 31 ianuarie 2008

Retea de spargatori de bancomate, anihilata

Membrii retelei sunt audiati in acest moment la sediul Politiei Capitalei. In urma perchezitiilor efectuate la domiciliul suspectilor au fost descoperite mai multe pistoale si sabii.

Una dintre cele mai importante retele de spargatori de bancomate, formata din zece membri, a fost anihilata, joi, cu ajutorul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna, sustine purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan. Suspectii ar putea fi autorii furtului unui bancomat - la sfarsitul anului trecut - in cartierul Crangasi. Pe langa furtul bancomatului din Crangasi si o alta tentativa nereusita de a sustrage un alt bancomat din sediul unei banci, persoanele retinute, joi, de politistii bucuresteni sunt banuite ca ar fi comis mai multe furturi de bancomate si case de bani din Bucuresti, judetele limitrofe si din nordul tarii. Membrii retelei au fost urmariti timp de mai multe zile de politisti, iar in cursul acestei dimineti oamenii legii au efectuat o serie de perchezitii, in urma carora suspectii retinuti au fost dusi la sediul Politiei Capitalei pentru audieri.

Reamintim ca in noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie 2007, cinci barbati au furat un bancomat din holul unei banci din Sectorul 6 al Capitalei si in care se aflau 80.000 de lei. Membrii bandei au acoperit camerele de supraveghere video, au deschis usa bancii, si, in mai putin de cinci minute, au luat bancomatul aflat in holul institutiei bancare si s-au facut nevazuti. Ulterior, bancomatul a fost descoperit gol, in Lacul Morii, in apropiera locului unde a avut loc jaful. In ziua urmatoare a avut loc o tentativa similara. Atunci, trei barbati au incercat sa fure cutia de valori dintr-un bancomat ce apartinea filialei unei banci din Sectorul 1 al Capitalei. Membrii bandei, care aveau fetele acoperite cu cagule, au fugit in momentul in care au fortat aparatul, iar alarma s-a declansat.

Valoarea prejudiciului produs de retea este foarte mare, dar nu poate fi oferita o cifra exacta decat dupa incheierea cercetarilor, a precizat comisarul Ciocan.

O.R.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=3040&data=2008-01-31