< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ECONOMIC - luni, 28 ianuarie 2008

Nokia renunta la inca o divizie din Germania

Dupa ce a hotarat inchiderea fabricii din Germania, finlandezii de la Nokia au anuntat ca negociaza cu fondul de investitii private Equity Partners GmbH vanzarea diviziei de solutii mobile personalizate pentru autovehicule din Bochum. Din fericire, angajatii nu vor ramane pe drumuri ci se vor putea transfera in cadrul noii companii. Producatorul de telefoane mobile si-a motivat decizia prin dorinta de a renunta la toate activitatile desfasurate pe teritoriul Germaniei si mutarea productiei in Romania. Intre timp, presedintele Nokia a anunta ca va veni personal la Bochum pentru a gasi, impreuna cu autoritatile locale, solutii pentru cei 2.300 de viitori fosti angajati.

"In urma transferului productiei catre alte fabrici din Europa, Nokia intentioneaza sa intrerupa si orice alte activitati de non-productie desfasurate in prezent la Bochum. Legat de planurile de inchidere a facilitatii de productie din Germania, Nokia a anuntat, de asemenea, planurile de vanzare a liniei de productie de solutii mobile personalizate pentru autovehicule'', se arata in comunicatul producatorului finlandez, preluat de Reuters.

Reprezentantii companiei au tinut insa sa precizeze faptul ca locurile de munca nu sunt amenintate si ca, in urma tranzactiei, personalul acestei divizii va avea posibilitatea sa se transfere in cadrul noii companii. Se estimeaza ca acordul va fi finalizat in prima jumatate a acestui an, insa valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita.

Pe fondul vizitei presedintele concernului finlandez, Olli-Pekka Kallasvuo, angajatii de la Bochum pregatesc, pentru 10 februarie, o noua demonstratie de amploare pentru a protesta fata de decizia companiei de a inchide uzina.

Nokia a anuntat ca va inchide, pana la jumatatea anului 2008, fabrica de la Bochum, intentionand sa transfere activitatea in Romania. Fabrica de la Bochum are 2.300 de angajati, dar, ca urmare a deciziei companiei finlandeze, sunt puse in pericol, in mod indirect, alte circa 2.000 de locuri de munca.

A.E.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=2952&data=2008-01-28