< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EDITIA DE ORA 16 - marti, 20 februarie 2007

Urmariti inregistrarea video a ultimelor momente din viata lui John F Kennedy

Un film care nu a mai fost facut public si care prezinta ultimele momente din viata presedintelui american John F Kennedy ar putea revela noi detalii privitoare la momentele de dinaintea asasinarii acestuia, informeaza BBC.

Pelicula fara sonor il arata pe fostul presedinte si pe sotia acestuia, Jackie, chiar inainte de focurile fatale de arma.

Autorul inregistrarii, George Jefferies, a pastrat mai bine de 40 de ani filmul, considerandu-l neimportant. Insa curatorul Muzeului Dallas, Gary Mack, spune ca ar putea pune paie pe focul celor care cred in teoria conspiratiei.

Filmul arata cum haina presedintelui i se ridica de pe umeri, detaliu ce poate fi considerat drept o evidenta a faptului ca rana facuta de glontul din corpul presedintelui nu corespunde cu cea din jacheta.

Cititi mai mult in ZIUA de maine!

REACTII LA CALD

Tesu SOLOMOVICI, redactor Departament Politica Externa:

'' <<Conspirationistii>> vor exulta, filmuletul pompeaza oxigen in toate trecutele si viitoarele scenarii ale asasinarii presedintelui american. Moartea lui Kennedy intretine legende si istoria continua sa se scrie sub ochii nostri. Glontul sau gloantele au venit de undeva, sub impactul lor, haina nefericitului presedinte se ridica ca sa spuna sau sa infirme ceva, dar nimic si nimeni nu ne va spune cu claritate de ce a trebuit sa dispara acest erou carismatic, creator de istorie contemporana''.

Cristina STEFAN

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=281&data=2007-02-20