< Imprimare >      ZIUA ONLINE - CULTURA - joi, 14 mai 2009

Clipul TIFF 2009 parodiaza pelicula in care apar Jake Gyllenhaal si Heath Ledger

Remake "Brokeback Mountain" cu Andi Vasluianu si Toma Cuzin

Clipul oficial al celei de a opta editii a Festivalului de Film Transilvania (TIFF) parodiaza pelicula Brokeback Mountain, in rolurile principale afandu-se actorii Andi Vasluianu si Toma Cuzin, care interpreteaza doi ciobani, potrivit NewsIn.

Brokeback Mountain, regizat de Ang Lee - care a castigat cu acest film premiul Oscar pentru regie in 2005 - este povestea a doi cowboy, interpretati de Jake Gyllenhaal si Heath Ledger care se indragostesc. In clipul TIFF 2009, cei doi actori romani interpreteaza ciobani care isi ingrijesc oile in Masivul Bucegi, fiind filmati in timpul unor scene pline de tandrete, la final Vasluianu fiind intrebat de Cuzin: "Iar te-ai uitat la filmul ala?".

Presedintele TIFF, Tudor Giurgiu, a declarat, joi, ca organizatorii au oscilat intre o parodie a Titanicului sau a filmului Brokeback Mountain si este convins ca acest clip nu va starni controverse. "Atata timp cat e ironic si ia in deradere un cliseu hollywoodian, nu vad nici o problema", a spus el. Giurgiu a mai spus ca, incepand cu cea de a zecea editie, festivalul va evita sa mai parodieze filme de Hollywood, pentru a-si face reclama.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=27967&data=2009-05-14