< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EDITIA DE ORA 16 - miercuri, 14 februarie 2007

Dinamo Bucuresti intalneste diseara Benfica Lisabona, in cadrul XVI-lor Cupei UEFA

Cainii rosii ataca Lisabona

NU RATATI!

Redactorii Departamentului Sport ai ziarului ZIUA comenteaza asta-seara in timp real, pe site-ul ZIUA, principalele faze ale partidei, programata la ora locala 20,00 (22,00 ora Romaniei).

Seara tensionata pentru suporterii echipei de fotbal Dinamo Bucuresti. Formatia antrenata de Mircea Rednic intalneste Benfica Lisabona, in cadrul saisprezecimilor Cupei UEFA, echipa care, in cupele europene, nu a fost eliminata niciodata de o echipa romaneasca. Pe langa succesul de palmares, in cazul unei victorii, prima oferita de oficialii dinamovisti - 20.000 de euro, suma record - echipei din Stefan cel Mare, constituie o motivatie in plus pentru jucatori alb-rosii.

Echipele de start

In meciul din aceasta seara impotriva portughezilor de la Benfica, Rednic va porni cu urmatorul unsprezece: Lobont - in poarta, Blay, Moti, Radu stefan si Pulhac, fundasi, Ze Kalanga si Adrian Cristea pe benzi, iar la mijloc, Margaritescu si Ropotan, cu optiunea Catalin Munteanu in cazul unei asezari ofensive. In atac, ii va folosi pe Claudiu Niculescu si pe Ionel Danciulescu.

De partea cealalta, antrenorul Benficai, Fernando Santos va juca un sistem 4-4-2, odata cu revenirea pe teren a vedetei formatiei, Rui Costa. Lotul portughezilor este: in poarta Quim, fundasi Luisao, Nelson, Anderson si Leo, la mijloc Karagounis, Petit, Rui Costa si Katsouranis, iar in atac, Nuno Gomes si Simao Sabrosa.

Meciul va fi arbitrat de o brigata croata, cu Ivan Bebek la centru, asistat de Tomislav Petrovici si Tomislav Setka, iar observator de arbitri va fi suedezul Anders Frisk.

Mircea Rednic: "Benfica e favorita la calificare, dar Dinamo va juca pe cartea atacului"

In cadrul conferintei oficiale de presa de aseara, antrenorul Mircea Rednic a declarat ca gazdele sunt favorite la calificare, dar ca echipa sa va juca pe cartea atacului in meciul din aceasta seara.

"Benfica este o echipa foarte puternica, are jucatori valorosi, iar publicul este unul deosebit pe Estadio da Luz. Benfica este favorita la calificare deoarece are o experienta mai mare in cupele europene. Dinamo este o echipa in formare, cu multi jucatori tineri, iar eu am preluat formatia doar de sase luni. Dar, avem si noi sansele noastre si ne vom bate pentru ele. Dorim calificarea, iar acest lucru ar insemna foarte mult pentru Dinamo", a mai spus Rednic.

Dumitru Dragomir, increzator in sansa lui Dinamo

Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat ca nu se teme de valoarea Benficai, dar ca Dinamo va avea un meci greu, deoarece vine dupa o perioada in care nu a disputat meciuri oficiale, conform NewsIn.

"Am inima cat un purice pentru Dinamo, dar nu pentru ca mi-e frica de valoarea celor de la Benfica, ci pentru ca noi nu avem meciuri in picioare, in timp ce ei se afla in plin campionat. Chiar daca Dinamo s-a antrenat pe-aici, e greu sa joci impotriva unei formatii care a disputat partide oficiale", a spus Dragomir.

In stilu-i caracteristic, seful LPF a tinut sa le dea cateva sfaturi elevilor lui Mircea Rednic: "Sa fie increzatori, sa paseze cat mai mult, sa plimbe mingea, pentru ca daca ii lasa sa joace, le va fi foarte greu. Eu i-am vazut in direct cand eram in Dubai, iar portughezii au o echipa foarte buna", a mai spus Dragomir.

REACTII LA CALD

Marius GHERGHE, sef Departament Sport:

"Dinamo incepe oficial anul 2007 cu un meci extrem de important. Lider detasat in Liga I, Dinamo vrea sa confirme si in Europa, cu atat mai mult cu cat, din toamna, aproape sigur, va juca in grupele UEFA Champions League".

C.S.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=266&data=2007-02-14