< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - joi, 9 aprilie 2009

Traian Basescu isi amana pentru saptamana viitoare reactia fata de revolta din Basarabia

Presedintele Traian Basescu a trimis, joi dupa-amiaza, o scrisoare presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, Mircea Geoana si Roberta Anastase, in care isi exprima dorinta de a adresa un mesaj Parlamentului pe teme de politica externa, informeaza Administratia Prezidentiala, citata de Agerpres.

"In temeiul art. 88 si art. 65 alin. 2, lit a) din Constitutia Romaniei, precum si al art. 1 din Regulamentul sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului, va aduc la cunostinta faptul ca la data de 14 aprilie 2009, la o ora pe care o veti stabili dumneavoastra, doresc sa adresez Camerelor reunite ale Parlamentului Romaniei un mesaj pe probleme actuale de politica externa", se arata in textul scrisorii.

Avand in vedere ca mesajul Presedintiei sustine ca tema discursului va fi axata pe "probleme actuale de politica externa", dar si luand in considerare faptul ca Traian Basescu este singurul oficial de rang inalt al statului roman care nu a exprimat inca o pozitie publica fata de evenimentele din Republica Moldova, exista foarte multe sanse ca situatia din Basarabia si atacurile anti-romanesti ale comunistilor de la Chisinau sa fie tema centrala a discursului pe care Basescu il va sustine marti in Parlament.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=25416&data=2009-04-09