< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - joi, 9 aprilie 2009

Voinescu despre candidatura Principelui Radu: Coalitia anti-Basescu cauta in disperare un candidat

Deputatul PD-L Sever Voinescu a apreciat ca anuntul candidaturii Principelui Radu la alegerile prezidentiale reprezinta o incercare disperata a coalitiei anti-Basescu de a-l impiedica sa obtina un nou mandat, iar implicare Principelui arata ca acesta n-are intelepciunea Regelui Mihai I, transmite NewsIn.

Democrat-liberalul Sever Voinescu a spus ca o candidatura a Principelui Radu este indreptata impotriva presedintelui in exercitiu. "Coalitia anti-Basescu cauta in disperare solutii viabile pentru a-lopri pe actualul presedinte sa obtina a-l doilea mandat, cautare ale carei rezultate produce un zambet. Cum pe scena politica nu este nimeni, cauta acum in fara scenei un candidat capabil sa-l invinga pe Traian Basescu", a declarat, joi, Voinescu pentru NewsIn.

Deputatul PD-L considera ca solutia este gresita, deoarece candidatura principelui Radu are "o greutate infima si nesemnificativa", iar implicarea in acest fel a familiei regale in politica este o decizie neinspirata. "Tentatia exista si provoaca vanitati si veleitati si daca Regele Mihai a avut intelepciunea sa se tina deoparte, ginerele sau nu o are", a spus Voinescu amintind episodul cand fostul presedinte al PNL, Radu Campeanu, i-a propus regelui Mihai, la inceputul anilor 90, sa candideze pentru functia de sef al statului.

Intrebat care ar fi sansele ca in Romania sa aiba loc un episod similar celui din Bulgaria, in care fostul rege Simeon a ajuns prim-ministru, Voinescu a raspuns laconic: "Nule".

De asemenea, Mircea Toader, liderul deputatilor PD-L, a afirmat ca ideea de monarhie este incheiata, iar candidatura este o incercare personala a Principelui Radu de a-si crea un capital de popularitate. "De la istorie la modernism, distanta este mare", a spus Toader.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=25341&data=2009-04-09