< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ECONOMIC - joi, 26 martie 2009

IBM concediaza 5.000 de oameni

IBM va disponibiliza aproximativ 5.000 de angajati din Statele unite, urmand ca mare parte din locurile vacante sa fie transferate in India, sustin surse apropiate companiei, citate de Wall Street Journal. In ultima perioada, gigantul american a renuntat la mai multi angajati din Statele Unite, suplimentand insa numarul salariatilor din India. Cea mai recenta runda de disponibilizari va afecta divizia de servicii globale, care in trecut era o sursa consistenta de profit.

Compania americana va cheltui, numai in 2009, intre 300 si 400 de milioane de dolari pentru plati compensatorii. In ianuarie, IBM a concediat peste 4.600 de oameni, in special din sectoarele de vanzari. Tot la inceputul lui 2009, gigantul si-a anuntat angajatii ca pot aplica pentru slujbe in cadrul sucursalelor IBM din alte tari, urmand a fi platiti ''la pretul zonei''.

Incercarea marilor companii din IT de a-si muta operatiunile in India reprezinta un subiect fierbinte in Statele Unite, unde mai multe milioane de oameni din acest sector au ramas pe drumuri numai in ultimele luni.

A.E.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=24246&data=2009-03-26