< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ACTUALITATE - miercuri, 18 martie 2009

Un fals agent de asigurari Allianz Tiriac a inselat 134 de persoane cu 2,2 milioane de euro

Judecatorii Tribunalului Bucuresti au arestat preventiv, pentru 29 de zile, o persoana care pretindea ca era agent de asigurari pentru Allianz Tiriac, inseland astfel 134 de persoane si producand un prejudiciu de 2,2 milioane de euro, informeaza NewsIn. Mihaela Ion este acuzata de furt, inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata, toate in forma continuata. Potrivit procurorilor, in perioada noiembrie 2005 - august 2007, femeia a vandut unui numar de cel putin 134 de persoane un produs financiar fictiv tip asigurare-investitie, modificand, totodata, unele caracteristici ale acestui produs, pentru a crea aparenta garantarii unor castiguri de peste 100% pe an.

"Pentru a castiga increderea investitorilor, in realizarea activitatii infractionale, inculpata s-a folosit de renumele SC Allianz Tiriac Asigurari prin utilizarea unor inscrisuri care purtau insemnele formale ale societatii, precum si chitante, extrase de cont, formulare tip polite de asigurare care atestau in mod nereal obtinerea unor sume de bani ca urmare a investitiilor facute", se arata intr-un comunicat al DNA, remis miercuri, agentiei NewsIn.

Prin acesta metoda, Mihaela Ion a produs un prejudiciu de cel putin 2.200.000 euro in dauna persoanelor care au investit in produsul fictiv, fara sa-si recupereze sumele de bani investite. DNA mai arata ca, la data de 17 martie 2009, femeia a fost retinuta de procurorii anticoruptie, pentru o perioada de 24 de ore, iar la data de 18 martie 2009, Tribunalul Municipiului Bucuresti a dispus arestarea preventiva a acesteia pe o perioada de 29 de zile. DNA mai anunta ca, in aceeasi cauza, se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

R.R.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=23630&data=2009-03-18