< Imprimare >      ZIUA ONLINE - SANATATE - miercuri, 18 martie 2009

Studiu: Faceti 100 de pasi pe minut, timp de 30 de minute, pentru a fi sanatosi

100 de pasi pe minut, timp de jumatate de ora. Aceasta este reteta pe care trebuie sa o urmam, de cinci ori pe saptamana, cat sa ne mentinem in forma. Asa suna concluzia unui studiu facut de cercetatorii din SUA, publicat, miercuri, pe news.bbc.co.uk.

Cercetatorii de la San Diego State University au testat 97 de persoane sanatoase, cu varsta medie de 32 de ani. In general, barbatii au trebuit sa faca intre 92 pana la 102 pasi pe minut, pentru ca inima lor sa aiba o activitate intensa moderata, in timp ce femeile intre 91 si 115 de pasi pe minut. "Daca facem exercitii timp de cel putin 10 minute, aducem numeroase beneficii corpului. Un punct de start ar putea fi sa facem 1000 de pasi in 10 minute, ajungand, treptat, la 3000 de pasi, in 30 de minute", a declarat Simon Marshall, conducatorul studiului. Acesta a mai adaugat ca nu avem nevoie de un pedometru- aparat special pentru numarat pasii- ci puteam sa ne dam seama exersand, de ritmul pe care trebuie sa-l avem.

Ken Fox, profesor de sport si sanatate la Bristol University, a declarat ca 100 de pasi pe minut este target-ul persoanelor sanatoase. Persoanele supraponderale si obeze se misca mai greu si e mai greu pentru ele "sa-si care greutatea", de aceea, trebuie sa se miste treptat.

R.P.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=23619&data=2009-03-18