< Imprimare >      ZIUA ONLINE - FAPT DIVERS - miercuri, 18 martie 2009

Capitala Moldovei exporta studente pentru sex

Descoperire socanta a procurorilor ieseni: pe langa exporturile de studenti la universitatile din strainatate, Iasul a devenit un centru important de exportat studente pentru sex. Oamenii bogati din oras puteau alege orice fata care ar putea sa le indeplineasca fanteziile sexuale, din randul studentelor, contra unor sume importante de bani. Mai mult chiar, multe dintre fetele care acceptau sa faca acest lucru erau trimise sa se prostitueze in cluburi din tara si din strainatate, ca proxenetii sa nu atraga prea mult atentia autoritatilor locale, transmite, miercuri, Buna Ziua Iasi.

Pentru ca parintii nu mai trimit suficienti bani de acasa sau pentru ca fetele spera sa se imbogateasca peste noapte, pentru ca arata bine si cunosc tainele sexului, acestea accepta sa fie folosite de proxeneti. Reteta folosita este destul de simpla: dupa o banala agatare a fetelor, proxenetii le spuneau ca pot castiga sume considerabile si le trimiteau pe la diferite cluburi din tara sau din strainatate. De la simple discutii pe Messenger, fetele ajungeau in patul racolatorilor, dupa care erau trimise sa satisfaca placerile sexuale ale oamenilor cu bani.

Locul unde se desfasurau acest gen de "schimburi" era un club de noapte din Iasi, iar mai multe fete au recunoscut in fata procurorilor ca aveau nevoie de bani si au acceptat sa intretina relatii sexuale cu diferiti barbati. Unul dintre cei retinuti in acest dosar a filmat cu telefonul mobil orgiile din clubul de noapte. Peste 50 de tinere s-au lasat prostite de racolatori . "Aveam nevoie de bani si am acceptat sa intretin relatii sexuale cu diferiti barbati", a povestit una dintre fete. Tinerele care erau racolate in cluburi, pizzerii sau pe Internet treceau inainte de toate prin patul proxenetilor.

Anchetele procurorilor de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi arata ca orasul a devenit un centru important de exportat studente pentru sex. In lipsa unor posibilitati financiare mai mari, ele spera sa se imbogateasca practicand sexul pe bani. Dupa ce le agatau, proxenetii le spuneau ca pot castiga sume considerabile si le trimiteau pe la diferite cluburi din tara sau din strainatate. Ancheta in acest caz este in plina desfasurare, iar vinovatii sunt cercetati momentan in stare de libertate, cu interdictia de a parasi tara.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=23548&data=2009-03-18