< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MONDEN - vineri, 28 decembrie 2007

Dupa despartirea de Madonna, rebelul de la Hollywood pune capat celui de-al doilea mariaj

Sean Penn si Robin Wright divorteaza dupa 11 ani de mariaj

In timp ce presa de la Hollywood face un bilant al cuplurilor celebre, doua vedete s-au grabit sa prinda sfarsitul de an pentru a pune capat relatiei lor, dupa un mariaj de 11 ani. Este vorba de Sean Penn si Robin Wright, care si-au spus discret adio. Existenta unei cereri de divort a fost confirmata de insusi reprezentantul artistic al cuplului. Parinti a doi copii, Penn, 47 de ani, si Wright, 41 de ani, sunt impreuna de la inceputul anilor '90, dar s-au casatorit, oficial, abia in 1996. Numele celor doi se adauga unei intregi serii de despartiri celebre ale anului, din care amintim pe Cameron Diaz si Justin Timberlake, Jennifer Aniston si Vince Vaughn, Kylie Minogue si actorul francez Olivier Martinez.

Juramintele care promiteau dragoste vesnica au fost incalcate, din nou, in cetatea filmului american, Hollywood. De data aceasta este vorba de un cuplu format din sarmantul Sean Penn, starul din "21 de Grame" si delicata actrita Robin Wright, cunoscuta publicului datorita rolului sau din "Forrest Gump". Cei doi soti au depus deja cererea de divort, veste confirmata si de apropiatii celor doi. Penn, in varsta de 47 de ani, si Wright, 41 de ani, s-au cuplat la inceputul anilor '90, dar au spus "da" in fata altarului abia sase ani mai tarziu. "Mariajul nu este usor, dar in cea mai mare parte a sa este placut", povestea actorul, la un an dupa casatorie. "O iubesc pe Robin. Intotdeauna am iubit-o", a adaugat, la acea vreme, Penn. Cei doi soti au impreuna doi copii, o fata, Dylan Frances, de 16 ani, si un baiat, Hopper Jack, de 14. Pe langa viata de zi cu zi, Sean Penn si Robin Wright au fost parteneri si pe ecran. Au jucat impreuna in filme precum "Hurlyburly" sau "She's so Lovely".

Regizor, scenarist si actor de cinema, Sean Penn a devenit celebru atat datorita carierei sale de succes, cat si prin taria cu care si-a sustinut, de-a lungul timpului, parerile in legatura cu subiecte politice stringente, cum ar fi cea legata de participarea americana in Irak. Socotit unul dintre cei mai talentati actori ai generatiei sale, alegandu-si cu grija scenariile, Penn a jucat intr-o mare varietate de roluri, de la cel al unui retardat mintal, in filmul "Eu sunt Sam" (2001), pana la cel de superpolitist, in "Traducatoarea", sau de chitarist comic, in "Acorduri si dezacorduri". In 2004 a primit Oscarul pentru cel mai bun actor in filmul lui Clint Eastwood "Mistic River".

Inainte de a o cunoaste pe actuala sa sotie, Penn a mai fost casatorit, in 1985, cu regina muzicii pop, Madonna, amor "cu nabadai", ce a durat doar patru ani. La vremea respectiva, gurile rele spuneau ca actorul s-a folosit de acest mariaj pentru a-si construi un nume si pentru a se face cunoscut. "Cand eu si Madonna am format un cuplu, ea era un star in devenire. Nu era un superstar, nu era un idol. Curand ea a devenit proprietate publica, iar sotul ei a fost tratat in aceeasi maniera", a precizat artistul. Pe langa un profesionist si un actor perfectionist, Sean Penn este un adevarat "personaj", un tip controversat, renumit pentru gesturile sale excentrice si pentru comportamentul care il recomanda drept unul dintre rebelii Hollywoodului. "Viata privata este viata privata si nimeni nu are de ce sa isi bage nasul", a sustinut dintotdeauna actorul, ceea ce i-a creat, in afara ecranului, o imagine de bataus al paparazzilor. Penn a avut numeroase conflicte cu "vanatorii de vedete". A facut chiar si inchisoare, din acelasi motiv, in Los Angeles, timp de o luna, pentru ca a agresat un fotograf. La randul sau, Robin a mai imbracat rochia de mireasa de dragul lui Dane Witherspoon, in 1986, insa, doi ani mai tarziu a divortat.

C.S.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=2337&data=2007-12-28