< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MAGAZIN - sambata, 22 decembrie 2007

Putin scoate un manual judo pe DVD

Presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, a hotarat sa isi puna in evidenta, din nou, abilitatile sale fizice. Chiar daca este cunoscut mai degraba pentru manevrele sale politice, in curand, orice detinator al unui DVD player va putea verifica in detaliu toate miscarile presedintelui Putin intr-un alt domeniu, si anume judo, informeaza Associated Press.

Putin, in varsta de 55 de ani si detinator al centurii negre la judo, a declarat vineri ca, impreuna cu campionul mondial si olimpic, japonezul Yasuhiro Yamashita, a realizat un film de initiere in acest sport.

Impreuna "am inregistrat un disc video ca supliment al unui manual de judo", a declarat presedintele rus. "Cred ca va aparea in ianuarie sau februarie", a precizat acesta.

In urma cu doi ani, Putin si Yamashita au participat la o lectie de judo in Sankt Petersburg, unde i-au ajutat pe elevi sa exerseze moduri de prindere, chiar la sala pe care presedintele rus a frecventat-o in anii studentiei.

Putin a mai colaborat in urma cu cativa ani la intocmirea unui manual de judo. Starea sa fizica foarte buna a contribuit la cresterea popularitatii sale in randul rusilor, obisnuiti cu un presedintele bolnav si dependent de bautura, Boris Eltin, care a decedat in aprilie anul acesta.

Presedintele Vladimir Putin, fost judoka in tinerete si sustinator al unui club de judo rusesc, a primit titlul de presedinte onorific al Uniunii Europene in urma cu cateva luni, la propunerea presedintelui UEJ, Marius Vizer.

Madalin NECSUTU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=2291&data=2007-12-22